(Nettavisen) Harald Rønneberg (49) er for mange kjent som programleder i en rekke TV-programmer. De fleste husker 49-åringen fra hans storhetstid hvor han og makkeren Thomas Numme (53) drev talkshowet «Senkveld med Thomas og Harald».

Tidligere denne uken delte Rønneberg et bilde på Instagram sin historiefunksjon der han advarte følgerne sine mot en falsk nyhetsartikkel.

– Harald Rønnebergs investeringer imponerer eksperter, og skremmer vettet av store banker, står det i tittelen på reportasjen.

Aner ikke hvem som står bak

Rønneberg aner ikke hvem som står bak den falske reportasjen.

– Dere må virkelig følge de tipsene, da kommer dere til å bli rike, sier Rønneberg spøkefullt til Nettaviser før han legger til:

– Det er svindel, men jeg aner ikke hva det er for noe. Jeg vet ikke hvem som står bak, og det har kommet opp flere ganger.

49-åringen forteller at han har fått flere meldinger av følgere og venner om artikkelen.

– Jeg fikk masse meldinger på Instagram om at dette lå ute, og flere spurte om dette var svindel. Så tenkte jeg at det kanskje var lurt å legge det ut selv for å fortelle følgerne mine at det ikke er meg, sier Rønneberg.

Invester selv

Til tross for den falske artikkelen har ikke den tidligere programlederen forsøkt å kontakte personene som står bak.

– Jeg orker ikke prøve ta kontakt med dem, det er helt umulig. Men hvis man leser teksten så tror jeg man skjønner at det er litt for godt til å være sant.

Artikkelen ser tilsynelatende ikke ut til å være ute i offentligheten lengre. Men ut i fra skjermdumpen fra Rønnebergs egen Instagram virker det som artikkelen omhandler 49-åringens «hemmelige» investeringsmåter.

– Nordmenn tjener allerede millioner av kroner hjemmefra takket være dette «smutthullet til rikdom» - men er det lovlig?, står det i ingressen til artikkelen.

Til tross for den falske artikkelen forteller Rønneberg at han selv har investert penger.

– Den artikkelen er helt ute og kjører. Jeg gjør mine plasseringer, men det er langt unna det der. Jeg håper ikke de norske bankene blir skremt av mine investeringer, for jeg har et ganske godt forhold til banken min, sier Rønneberg lattermildt.

Det siste halvåret har flere kjendiser blitt utsatt for svindelreklamer. Deriblant Ingrid Gjessing Linhave (45), Aurora Gude (30), og Jan Thomas (56). Svindeltrenden ser ut som et forsøk på å lokke til seg lesere ved å bruke kjente navn og bilder.