Harmeet Singh (28) klar for HJK Helsinki

TAPT: Harmeeth Singh er tapt for Sarpsborg 08.

TAPT: Harmeeth Singh er tapt for Sarpsborg 08. Foto:

Sarpsborg 08s midtbanespiller Harmeet Singh har signert for den finske toppklubben HJK Helsinki.

DEL

28-åringen var fredag på medisinsk test i klubben som holder til i den finske hovedstaden.

Singh blir dermed klubbkamerat med den tidligere Sarpsborg 08-spilleren Henri Toivomäki. Også den tidligere Rosenborg-spilleren Riku Riski spiller for HJK Helsinki. Han signerte for klubben tidligere denne måneden.

HJK Helsinki regnes som den største klubben i Finland, og de tok en overlegen seier i serien Veikkausliga i 2018. Klubben tok 78 poeng på 33 kamper, og de var hele 16 poeng foran sølvlaget RoPS.

Singh har skrevet under en toårskontrakt med HJK Helsinki.

God i kamper vi har ført

Singh deltok ikke på Sarpsborg 08s trening fredag formiddag, og S08-ledelsen sa dette tidligere i dag før det var bekreftet at Singh var klar for HJK Helsinki.

– Jeg kan bekrefte at Harmeet er på vei bort. Hvilken klubb han er i, har vi ikke mulighet til å si noe om, men vi kan bekrefte at han i dag skal gjennomføre den obligatoriske medisinske testen. Det er opp til den nye klubben å offentliggjøre overgangen, dersom den går i orden, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 til SA.

Hovedtrener Geir Bakke sier Harmeet Singh aldri fant seg helt til rette i Sarpsborg 08s krevende spillestil. Singh er aller best når han spiller i lag som er veldig ballbesittende – noe ikke Sarpsborg 08 i navnemessig grad er.

– Harmeet har startet en rekke kamper for oss, og gjort en god jobb. Spillestilsmessig sett har vi nok ikke helt funnet ut av hverandre, men slik er det noen ganger. Det er i hvert fall ingen tvil om at Harmeet er en knakende god fotballspiller, sier Bakke etter fredagens trening.

Kontrakt til sommeren

Harmet Singh kom til Sarpsborg 08 i februar 2018 fra Kalmar FF.

Hans avtale med Sarpsborg løp i utgangspunktet til sommeren.

Overgangsvinduene i fotball-Europa er stort sett stengt. Skal Harmeeth Singh ut av landet, er Finland og Sverige eneste aktuelle nasjoner i Europa. Også USA har åpent vindu. I Norge er det mulig å hente spillere helt til 1. april.

    Dokumentar om Sarpsborg 08s vei til seriestart

    Artikkeltags