Mossingen, som har lang fartstid bak seg som Sarpsborg 08-spiller, kjøpes fri fra kontrakten med svenske BK Häcken.

Ifølge CSKA Sofia forblir overgangssummen konfidensiell mellom partene, skriver klubben på sin nettside.

Videre opplyser klubben at Heintz landet i den bulgarske hovedstaden onsdag kveld og besto de medisinske undersøkelsene torsdag formiddag. Deretter ble partene enige om de personlige betingelsene og Heintz skrev under for CSKA Sofia.

Det er ikke opplyst verken hos CSKA Sofia eller på nettsiden til BK Häcken hvor lang kontrakt Heintz har skrevet med den bulgarske klubben som har vunnet hjemlig serie hele 31 ganger.

Prøvde å kjøpe fri Heintz

Tobias Heintz spilte totalt 118 kamper for Sarpsborg 08 over tre perioder i klubben. Forrige sesong var han på utlån fra BK Häcken og var en av lagets beste spillere den første sesongen til Stefan Billborn som hovedtrener i Sarpsborg 08.

På 29 kamper i fjor satte Heintz klubbrekord med 15 eliteseriescoringer i en og samme sesong.

Sarpsborg 08 ønsket å benytte seg av en opsjon klubben hadde gjennom låneavtalen med BK Häcken, men selv om Tobias Heintz fikk et veldig godt tilbud av Sarpsborg 08, var det drømmen om profflivet i utlandet som fristet mest.

Ønsker Heintz lykke til

Sportsdirektør i BK Häcken, Martin Ericsson, ønsker Heintz lykke til i Bulgaria.

– Det føles godt å få dette salget etter en vellykket låneperiode for Heintz. Han spilte mesteparten av 2021 hos oss. Han hadde en god sesong men så ble konkurransen tøffere. Nå har han vært på utlån til sin gamle klubb og der har han hatt en utrolig sesong. Det blir kult for ham å komme ut igjen og vi ønsker ham alt godt, sier Ericsson.