Gratis hepatitt C-sjekk i Sarpsborg 10. og 11. desember

10. og 11. desember kommer Hepatitt C-bussen til Sarpsborg for å tilby sjekk til alle i risikogruppen.

DEL

Hepatitt-C er en smittsom virussykdom som kan gi alvorlig leverskade og som har høy dødelighet. Rusmiddelbrukere som inntar stoff med sprøyte er særlig utsatt for smitte.

Sjekk og behandling

Regjeringen har besluttet at så mange som mulig av dem som er smittet, skal tilbys behandling. Målet er at 90 prosent av alle som er smittet skal være behandlet innen utgangen av 2020. For å nå målet er det nødvendig å gi tilbud om testing og behandling til alle som noen gang har tatt stoff med sprøyte, skriver Sarpsborg kommune på sine nettsider.

Målgruppen for tiltaket er alle som noen gang har inntatt rusmiddel med sprøyte, og bussen er bemannet med en konsulent med brukererfaring og med hjelpepleier med spesiell opplæring. Bussen tilbyr sjekk av Hepatitt C for alle i risikogruppen og hurtigtest for hiv for dem som ønsker det.

Parkerer hos Kirkens Bymisjon

Besøket fra bussen starter med et informasjonsmøte for ansatte og brukere, 10. desember mellom klokken 10.00 og 11.00 i kjelleren på Filadelfia. Bussen vil stå hos Kirkens Bymisjon i Astridsgate 18, mellom klokken 10.00 og 15.00 10. desember, og mellom klokken 10.00 og 12.00 11. desember.

Det vil bli mulighet for et måltid i lokalene til bymisjonen i forbindelse med besøk hos bussen, og timeavtale trengs ikke for dem som vil sjekke seg.

Artikkeltags