Sarping blir ny styreleder i Helse Nord

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Helseminister Bent Høie oppnevner tirsdag Marianne Telle (47), som opprinnelig kommer fra Sarpsborg som ny styreleder i Helse Nord RHF.

DEL

Telle flyttet fra Sarpsborg for mange år siden og er i dag bosatt i Tromsø.

- Helse Nord er en organisasjon av svært stor betydning for folk i hele Nord-Norge, hver dag. Jeg har stor ærefrykt for vervet som styreleder og gleder meg til å ta fatt sammen med det jeg vet er et kompetent styre og administrasjon, sier Marianne Telle i en pressemelding.

Telle overtar styreledervervet etter Bjørn Kaldhol som har ledet Helse Nord styret siden 2005. Telle er administrerende direktør i Bedriftskompetanse, noe hun har vært siden 2008. Her har hun også hele Nord-Norge som arbeidsfelt, skriver Avisa Nordland.

Telle har bred styreerfaring fra tidligere og i Bedriftskompetanse jobber hun med strategisk utvikling, hvor fokus er på at det er menneskene som skaper resultatene.

- Jeg er helt sikker på at erfaringene mine fra arbeid med organisasjon og organisasjonskultur, ledelse og lederutvikling, både i offentlig og privat sektor, er nyttig når jeg skal bidra til å utvikle Helse Nord videre.

Tirsdag utpekes også Ann-Kristin Olsen (69) som styreleder for Helse Sør-Øst RHF. Det skriver Dagens Medisin. Hun er tidligere politimester i Halden, sysselmann på Svaldbard og fylkesmann i Vest-Agder.

Artikkeltags