– Helsesentrene er ingen smittekilde!

Helsesentrene fremmer psykisk trivsel i tillegg til god fysisk helse, skriver Rolf Kenneth Myhre i dette innlegget. (Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien, NTB)

Helsesentrene fremmer psykisk trivsel i tillegg til god fysisk helse, skriver Rolf Kenneth Myhre i dette innlegget. (Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien, NTB)

Av
DEL

Treningssentre De offentlige tiltakene mot spredning av covid 19-viruset bør være mest mulig målrettede og presise. De bør treffe smittekildene, og slik redusere spredningen.

I denne fryktens tid, der media i ni måneder daglig har formidlet det inntrykk at hele verdenssamfunnets fremtid henger i en tynn tråd, avhengig av hvilken tøff grad av nedstengning de statlige, fylkeskommunale og kommunale politikerne tør å iverksette, har det blitt lett for politikerne å male med svært bred pensel. Å stenge ned «hele sulamitten», alle bransjer der folk samles, for å være på den sikre siden, har blitt en populær og overfladisk holdning hos politikerne. Men med en slik innstilling står hele bransjer, og store deler av det lokale næringsliv, i fare for å gå konkurs, og det helt unødvendig. En av disse bransjene er helsesentrene.

Det finnes ikke noe smittetilfelle noe sted i Norge, av hva jeg har undersøkt, hvor man kan spore smitten tilbake til noe treningssenter. Det finnes rett og slett ingen dokumentasjon som tilsier at denne bransjen midlertidig bør stenges. De lokale politikerne bør vel kunne forsvare og begrunne sine vedtak med spesifikk dokumentasjon? Mange helsesentre står nå i fare for å gå konkurs etter et hardt tapsår i 2020. Og januar måned er gjerne helsesentrenes beste måned fra et inntektsmessig perspektiv. Dette skyldes at mange folk har som nyttårsforsett å komme i bedre form, og begynner nyåret med å melde seg inn på et treningssenter. Om vinteren, når det er grått og vått, mørkt og kaldt ute, passer det bestå å trene inne.

I tillegg til at det ikke finnes noe som helst dokumentasjon eller indikasjon på at det å stenge ned helsesentrene vil være et tiltak som reduserer smittespredningen, og i tillegg til at politikerne nå setter hele denne bransjens eksistensberettigelse i fare, bør politikerne også ta i betraktning hva disse helsesentrene betyr både for den fysiske og den psykiske helsen. Alle bøker om lykke, sunnhet og psykisk trivsel vektlegger fysisk aktivitet og trening, og når man kan trene sammen med andre (med alle de nødvendige smittevernrådene ivaretatt) blir det også morsommere ved at den sosiale dimensjonen inkluderes.

Jeg oppfordrer derfor Sarpsborgs lokale politikere om å legge den «brede penselen» bort, og å ta ansvar for å bare fremme smittevernstiltak som det er en viss grad av evidens for vil ha en reell effekt i smittereduksjon.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken