Sarpsborg kommune melder på sin egen Facebook-side at de har fylt opp sandkasser slik at innbyggerne kan hjelpe til å strø der det måtte være behov.

– Husk at om det regner er det vanskeligere for oss å få strødd skikkelig, ettersom sand kan renne bort sammen med regnvannet. Men vi skal alltid gjøre vårt beste, melder kommunen.

Trenger hjelp

Av den grunn ber kommunen om hjelp.

– Samtidig som vi skal gjøre vårt, er vi avhengig at du som innbygger bidrar med det du skal. Innbyggere må rydde egne fortau for is og snø, og selv strø fortauet utenfor egen eiendom. Har søppelbøttene dine snødd inne bør du også rydde unna foran disse, slik at vi lett får tømt de når renovasjonsfolkene våre er på tur til deg. Pass også på at det ikke er fare for takras eller fallende istapper fra dine bygninger, skriver kommunen.

280 sandkasser

I underkant av 300 sandkasser med strøsand er plassert rundt omkring i kommunen. Her er det fritt fram for innbyggerne å ta for seg og strø der det er behov.

Men kommunen har også et depot som innbyggerne kan hente sand fra.

– Ved spesielle føreforhold vil kommunen også legge ut sandhaug ved Torsbekkveien 10 hvor dere kan hente sand i en bøtte eller to til privat bruk, melder kommunen som ber alle om å ta seg litt ekstra god tid.

– Vi ber dere alle beregne litt bedre tid framover, og at dere ferdes trygt og forsiktig. Hjelp en eldre nabo eller familiemedlem om de trenger det.