Gå til sidens hovedinnhold

– Her vil spenningen være tilstede til siste slutt

Artikkelen er over 1 år gammel

Valg 2019 Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sentio Reseach Norge har i tirsdagens SA kommet med sin siste gallup. Den får redaktøren av denne avis til å skive gladmeldingen: «Den ferske meningsmålingen som Sentio Research har gjort for Sarpsborg Arbeiderblad viser et solid rødgrønt flertall. Spenningen er tilsynelatende borte én uke før valget».

Nei, kjære velger, det tør jeg påstå ikke er tilfelle. Her vil spenningen være tilstede til siste slutt. Ja, det vil bli like spennende etter valget. Sitt derfor ikke hjemme i godstolen hvis du ønsker å avverge en rasering av byen vår. Kom deg heller av gårde og forhåndsstem så fort som mulig på Det Rette Parti eller gjør din borgerplikt førstkommende søndag eller mandag. Hold spenningen ved like!

Jeg røper gjerne at jeg i likhet med mange andre i dette landet er rødt-grønt fargeblind. Men det er flere enn oss som reagerer på fargevalget i plansjen som viser oss Sentios utregning av hvilken mandatfordeling vi ville ha fått i kommunestyret hvis denne gallupen hadde vært identisk med valget.

Men her finner vi ikke en eneste grønn farge. Det er rødt, rødt og atter rødt. Sentio viser oss 24 figurer som er røde. Ergo et meget godt resultat for de røde! Tilfeldig? Tendensiøst? Vi ønsker oss flere unge mennesker til urnene, og mange med de unge leser vel ikke lange politikerinnlegg eller partiprogrammer. Men de tar kanskje en titt på disse diagrammene og tenker som så at det ikke er noe vits i å stemme. Det blir jo rødt som det alltid har vært, okke som!

Jeg er klar over at Sp har støttet og samarbeidet med Ap i flere perioder. Jeg har også fått med meg at noen i samme parti har forkjærlighet for vår ordfører og kan tenke seg ham for en ny periode. Men politisk har vi fått en ny gruppe i Sp hvor de fem første med fynd og klem går inn for Den Rette Linje. Helge Skår har flere ganger både skriftlig og muntlig hevdet at miljøvern og vern av dyrkbar jord er noe av det viktigste som Sp står for og det løses så absolutt ikke gjennom InterCity-konseptet.

Og det er jo nettopp dette konseptet som Ap står for. Sp er et grønt og realpolitisk parti i midten som finner
politiske løsninger både til høyre og venstre. Trolig blir partiet det største ordførerpartiet i landet etter høstens valg.

Både Sentio og redaktøren av denne avis burde ikke drive valgkamp. Kanskje vi om ikke lenge sitter her med en grønn ordfører.

Det er ikke Det Rette Parti imot.

Kommentarer til denne saken