Sarpinger ble norgesmestere

Fra venstre: Andreas Erichsen, Eva Victoria Øygard, Petter Tingelstad, Jan Erik Ødegård, Anders Lind Andersen.

Fra venstre: Andreas Erichsen, Eva Victoria Øygard, Petter Tingelstad, Jan Erik Ødegård, Anders Lind Andersen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Anders Lind Andersen og Eva Victoria Øygård og deres studentbedrift fra Høgskolen i Østfold har den beste forretningsplanen i NM for studentbedrifter.

DEL

Det er klart etter norgesmesterskap for studentbedrifter i Oslo. NM foregår i NHOs lokaler, med 20 studentbedrifter fra hele landet.

Fra Høgskolen i Østfold kvalifiserte fire studentbedrifter seg til å delta; Lacteus SB, FaciLock SB, Ásamt SB og TEDDS SB.

Lacteus SB gikk av med seieren i kategorien beste forretningsplan.

Når blir melken sur?

– Vi synes det er utrolig morsomt at de likte forretningsplanen vår så godt, sier studentbedriftens daglige leder, Eva Victoria Øygard som er bosatt i Sarpsborg.

Lacteus SB består for øvrig av sarping Anders Lind Andersen, Petter Tingelstad, Andreas Erichsen og Jan Erik Ødegård. De er alle studenter ved kjemiingeniørutdanningen ved høyskolen.

Forretningsideen deres er å produsere en PH-indikator til melkekartong for å se når melken blir sur, ifølge en pressemelding fra Ungt Entreprenørskap Østfold.

Hensikten er å forhindre matsvinn.

– Melken holder mye lengre enn best før-datoen, fastslår de.

Mulig meieri-samarbeid

Nå vurderer studentene å videreføre bedriften som et aksjeselskap. De er godt i gang med arbeidet og har blant annet kommet i kontakt med Q-meieriene.

– De liker ideen vår og vil gjerne høre mer. Så det er mulig vi kan få til et samarbeid, forteller Øygard.

– Vi håper vi får muligheten til å utvikle oss videre og bidra i kampen mot matsvinn.

Norgesmesterskapet i studentbedrift er i regi av Ungt Entreprenørskap, som kan feire 20 årsjubileum i år.

Skaperglede

NHO var en av initiativtakerne til å starte organisasjonen. Både elever i grunnskolen og på videregående, samt høyere utdanning, deltar i Ungt Entreprenørskap.

Hovedmålet fra starten har vært å styrke samarbeidet mellom skole og arbeidsliv.

– I dag ser vi at UE har fått stor betydning i å utvikle barn og unges kreativitet og skaperglede. Ikke minst bidrar de til at skolen gir mange unge erfaring i å starte egen bedrift. Derfor vil NHO fortsette det gode samarbeidet med UE, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO, i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken