Det er strålende nyheter for daglig leder Henning Svendsen og resten av Brevik-klubben.

– Jeg er ekstremt fornøyd med at vi har klart å lande denne overgangen, og at det er en kontrakt over tre år. Jonas er en fantastisk ambassadør for ishockeyen, han er en veldig god spiller, har enorm erfaring og er et forbilde for alle. Dette blir en enorm inspirasjon for både A-laget, bredden og hele klubben. Det er bare smil over hele Sparta i dag, forteller Svendsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Overgangen ble presentert på en pressekonferanse i Varner Arena i Asker i forbindelsene med landskampene mot Danmark som spilles senere denne uken.

Tilbake i moderklubben

Holøs forlot Sparta etter 2007/08-sesongen til fordel for spill i den svenske toppklubben Färjestad, men nå er han altså tilbake i den blåhvite drakten. Han velger moderklubben foran andre alternativer i Norge.

– Jeg har vært i kontakt med andre norske klubber, men det har ikke vært aktuelt for meg. Jeg har vokst opp på Brevik, og det ville føles feil å ta på seg en annen norsk drakt. Jeg har tilbrakt store deler av barndommen min i Sparta Amfi, og det ville vært rart å spille et annet sted i Norge. Jeg har vurdert å ta et nytt år i utlandet, men etter en sesong med mye skader landet jeg på at familien trenger mer trygghet med venner i Norge. Det er viktig for oss, sier Holøs.

– Hvor store sportslige ambisjoner har du med Sparta?

– Jeg synes det er vanskelig å si nå ettersom vi ikke helt vet hvor vi står når neste sesong starter. Sparta har hatt en kjempesesong med bronse i serien og nesten NM-finale, og da må vi prøve å ta enda et steg neste år. Vi får se om det er realistisk når sesongen er i gang til høsten. Det hadde vært moro å løfte det enda et nivå, sier Holøs.

Fantastisk karriere

Holøs har vært i klubber som Colorado Avalanche i NHL, Lokomotiv Yaroslavl i KHL, Fribourg-Gottéon i Sveits, Färjestad, Linköping og Växjö i SHL samt Kölner Haie i Tyskland nå sist. Mye av årets sesong har blitt ødelagt av en kneskade han pådro seg i fjor høst.

– Jonas har spilt i SHL, KHL, SHL, Sveits og Tyskland, og han har en utrolig god CV. Jeg vil påstå at dette er den beste signeringen noen norsk klubb har gjort på mange år. Det er stort at han kommer tilbake og avslutter karrieren sin i Sparta og Sarpsborg. Jonas er 34 år og har mange gode år igjen, sier Henning Svendsen.

Holøs har også spilt over 100 A-landskamper.

– Det er flere klubber i Norge med større finansielle muskler enn Sparta. Er du overrasket over at Holøs velger Sparta?

– Det er klubber i landet med mer penger enn Sparta, men Jonas er en spiller som ikke går etter penger når han først skulle hjem. Det er følelser inne i bildet og han velger å spille de siste sesongene sine i moderklubben. Det er ekstremt stort, sier Svendsen.

Utenfor budsjettet

– Hva kan du si om finansieringen for å hente tilbake Holøs?

– Dette er en signering vi ønsker å ta utenfor budsjettet vårt. Vi er i god dialog med samarbeidspartnere og vi er trygge på at vi lander finansieringen. Dette arbeidet pågår for fullt. Vi har ønsket å holde kortene tett til brystet før dette har vært klart, men vi har luftet dette med samarbeidspartnere våre som har gitt oss tommelen opp, sier Svendsen.