Fredag 30. september arrangerte skolen et løp til inntekt for årets TV-aksjon.

– For Hornnes skole har det alltid vært viktig å engasjere seg og hjelpe andre. Vi bruker tid på å snakke om hvorfor vi gjør dette, og at det er barn som ikke har det samme som vi har, forteller Frøyland.

– Vi er glade for å ta del av TV-aksjonen på vår måte, og har hatt forskjellige aktiviteter gjennom hele aksjonsuka, sier hun videre.

Elevene har vært med på dans og orientering, og de har vært mye i skogen. De har også hatt fokus på å bli kjent med hverandre på tvers av klassetrinn.

Frøyland forteller at elevene blir ekstra ivrige når de får være i aktivitet og får bruke både hodet og kroppen.

Betalte frivillig sum

Barna løp en runde i skogen og kunne betale en frivillig startkontingent som går til Leger Uten Grenser. De har også opprettet en egen bøsse på Vipps.

De 300 elevene fikk en annerledes skoledag fredag 30. september. Og de var helt klare på hvorfor de gjorde dette:

– Vi må hjelpe andre, sa de.

Barna hadde også utfordret Linda Engsmyr (Ap), varaordfører i Sarpsborg, til å løpe. Engsmyr er også leder for TV-aksjonen i Sarpsborg.


– Jeg ble veldig glad for å få invasjonen til å være med på deres skoleløp, og det er flott å se alle de elevene som er så ivrige og fulle av energi, sier hun til SA.

Hun syntes det var flott å løpe sammen med elevene.

– Vi alle hadde ett felles mål, og det var å hjelpe andre. Dette var et løp med mening, sier hun.

Synes barn er flinke

Det er mange skoler og barnehager som har ulike aktiviteter i disse dager til inntekt for TV-aksjonen.

– Jeg mener at barn og unge er de som er flinkest til å hjelpe andre. De har et annet syn og tankegang enn oss voksne. Det nytter å hjelpe, og det kom tydelig fram ved innsamlingen i 2021. Da samlet barnehager og skoler inn over en halv million kroner her i Sarpsborg, forteller hun til avisa.

– Jeg håper at Leger Uten Grenser kan få minst det samme beløpet i år. Dette vil hjelpe mange barn og deres familier, sier hun.

Skal gi medisiner

Leger Uten Grenser skal i år gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest i disse landene:

  • Bangladesh
  • Sierra Leone
  • Den Demokratiske Republikken Kongo
  • Den sentralafrikanske republikk

– Det er så mange sykdommer og virus som de ikke har mulighet til å behandle selv. Med for eksempel Malaria, så dør hver dag cirka 1.700 mennesker. Men for kun ti kroner så kan de få to tabletter som kan redde livet. Jeg tror de fleste av oss kan bidra til en slik behandling, sier Engsmyr.

– Jeg håper at vi i Sarpsborg kan gi et godt bidrag denne gangen også. Det er mange som har planlagt aktiviteter helt fram til innsamlingsdagen 23. oktober, sier hun.