Johannessen debuterte sammen med musikeren Michael Krumins i Fredrikstad Domkirke 26. juli i fjor, som en del av deres sommerkonsertserie «Dynamiske folketoner». Responsen fra publikum var høy, noe som resulterte i en Rogalandturné 15.- til 18. mars i år. I juli valgte de dermed å besøke flere steder i Østfold. Her skal duoen holde fem konserter, som er støttet av Østfold fylkeskommune.

Akustisk

Den første ble spilt under Glommafestivalen i Fredrikstad, mens den andre ble spilt i domkirken i samme by onsdag 18. juli. Torsdag og fredag spiller de i henholdsvis Larkollen og Spydeberg kirke. Førstkommende lørdag er de altså på plass i galleriet til Anette Ravneng i St. Marie gate 72.

– Alt er helt originalt, og laget fra bunnen av i kjærlighet, sier Per Øyvind Johannessen i en e-post til Sarpsborg Arbeiderblad.

Johannessen, som opprinnelig er fra Greåker, er nå bosatt i Fredrikstad. Han mener at folkemusikken de spiller, er litt annerledes enn vanlig folkemusikk.

– Lydbildet oppleves akustisk og tro mot kirkerommets premisser, sier han.

Det var i 2016 sarpingen stiftet bekjentskap med Michael Krumins fra Vennesla.

Klang og ord

Krumins er opprinnelig fra Vennesla, men er nå bosatt i Oslo. Han beskrives som en allsidig musiker med mange strenger. Gitaristen er blant annet kjent fra Nutopia, progrock/metal-bandet Green Carnation, jazzduoen Gruchot og Krumins, samt sammen med Gard Nergaard.

– Vi fant umiddelbart tonen og ordene. Det ble musikk og tekstene mine har fått nye klanger, mens musikken hans har fått ord. Disse elementene trives sammen, sier Johannessen.

I tillegg til å holde konsert, så stiller sarpingen ut åtte malerier som skal underbygge tekstene.

– Tekstene inviterer til refleksjon, undring og indre reiser i et kjærlig, varmt univers, poengterer han.