Gå til sidens hovedinnhold

Hovedhuset på Bukkenes kan bli kystledhytte

Ap, Sp og SV vil i formannskapet torsdag være klar på at de vil selge Bukkenes på Søndre Karlsøy til høystbydende. Men samtidig vil de at det skal undersøkes om hovedhuset kan bli en kystledhytte.

For abonnenter

1. Eventuelt salg av hovedhuset med tilhørende tomt avventes til det er gjort en ekstra utsjekk med Oslofjordens Friluftsråd og Den Norske Turistforening om de vil benytte hovedhuset som kystledhytte. Dette avklares innen 1. juli 2022.

2. Resten av utbyggingsområdene på Bukkenes selges som ferdig regulert område til høystbydende.

Det er de to første punktene i forslaget fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. De har flertallet i formannskapet, og da er det slik det blir. Saken avgjøres i bystyret 17. juni, men resultatet blir det samme der.

Fra elleve til ti

I dag er det regulert elleve hyttetomter på Bukkenes der hovedhuset er en av tomtene. Nå vil det politiske flertallet i formannskapet og bystyret at Oslofjordens Friluftsråd eller Den Norske Turistforening blir tilbudt denne som kystledhytte. Takker en av de ja til det vil det være ti hyttetomter som selges på det åpne markedet. Takker de nei vil også hovedhuset blir lagt ut for salg til høystbydende.

Dialog

– Vi ønsker å få til en dialog med Oslofjordens Friluftsråd og Den Norske Turistforening. De leier ut hyttene sine til en moderat pris. I forbindelse med utarbeidelsen av kystsoneplanen kom Oslofjordens Friluftsråd med innspill om at Sarpsborg er den eneste kommunen i området som ikke har kystledhytte. Hovedhuset på Bukkenes kan bli det, sier Arbeiderpartiets gruppeleder, Svein Larsen.

Ullerøy leirskole

– Det er kjempeviktig at vi får på plass et nytt tilbud på Ullerøy leirskole. Inntektene fra salget på Bukkenes skal gå dit. Naboene er selvsagt hjertelig velkommen til å legge inn bud på den ferdigregulerte eiendommen, fortsetter Larsen.

– Vi er av Statsforvalteren pålagt å selge på det åpne markedet, legger varaordfører Henriette Holt Gausdal, til.

Les også

Velforeningen ville gi 4,75 mill. for Bukkenes – kommunedirektøren mener hyttefeltet er verdt 14,3 mill.

Les også

Velforeningen kjempet mot flere hytter på Bukkenes – nå vil de selv kjøpe hele området

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.