Gå til sidens hovedinnhold

Høyres skattepåstander

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyres stortingsrepresentant, Tage Pettersen, påstår at Arbeiderpartiets skatteopplegg rammer jobbene. Han gjentar Høyres påstand om at formuesskatten som betales av personer, rammer arbeidsplassene. Denne påstanden lever videre i Høyre, til tross for at finansdepartementet har aldri kunnet belegge påstanden.

Tvert imot: En forskningsrapport regjeringen selv bestilte konkluderte med at å kutte i formuesskatten ikke gir økte investeringer i arbeidsplasser. Det er mer sannsynlig motsatt, sier forskerne. At formuesskatten kan føre til at eierne heller lar pengene bli i bedriften for å utvikle den og kunne ansette flere.

Men Høyre fortsetter på gammel vise. Evnen til å ta til seg ny kunnskap er ikke spesielt utviklet.

Så gjentar Tage Pettersen et spinn fra TV2 om at vårt skatteopplegg skaper null-skatteytere. Ja, det blir det om du tjener under 55.000 kroner i året og har en skattbar formue under 1,5 millioner kroner. Da betaler du null i skatt på inntekten og null i formuesskatt. Den type «nullskatteytere» synes jeg er helt ok.

Les også

Forutsigbar skattepolitikk er riktig og viktig

Les også

Lavere skatt for vanlige folk

Kommentarer til denne saken