Både valp og bur er forsvunnet i Svinndal – nå leter man i retning Kjerringåsen

SAVNET: Valpen Tilie på ulike bilder

SAVNET: Valpen Tilie på ulike bilder Foto:

Av , og
Artikkelen er over 1 år gammel

Petit Basset Griffon Vendéen-valpen Tilie forsvant 16. juni fra eierfamilien ved Sjurebråtetjern i Svinndal. Siden har ingen sett valpen.

DEL

Både Facbook gruppa «Med hjerte for hunder på rømmen» og «Nitrogruppa» deltar aktivt i søket etter den åtte måneder gamle hunden, skriver Moss Avis.

– Det er søkt med Nitrogruppas id-hunder og vi har i fellesskap arrangert fellessøk hvor begge gruppenes medlemmer har deltatt, sammen med familien og venner av familien, sier eieren.

Det ble også gjennomført et fellessøk etter valpen forrige uke, men Tilie er fortsatt savnet.

Plutselig var buret borte

Allerede fra dag én satte eierfamilien ut valpens bur i området hun forsvant fra, i håp om at valpen skulle finne trygghet og følelsen av «hjem» og familie ved buret sitt, dersom den skulle klare å spore seg tilbake.

Inni buret lå et hundeteppe og oppe på buret lå en plakat med informasjon om den savnede valpen. Da stedet hvor buret var satt ut, ble besøkt tirsdag kveld, var buret fortsatt der.

Men onsdag kveld var buret borte.

Nina Mathiesen i «Med hjerte for hunder på rømmen» er opprørt over hvordan buret er fjernet.

Familien synes også det er merkelig at buret er vekk, men trøster seg nå med at noe av tryggheten til Tilie i hvert fall er igjen i området så lenge, skriver Moss Avis.

Kan ha beveget seg østover

– Teppet inne i buret var tatt ut og lagt sammen med plakaten på bakken. Oppe på det hele, ble det lagt fire stener, forteller Mathiesen til Fredriksstad Blad.

Mathiesen mener at også SAs lesere bør få vite om den forsvunne hundevalpen, da hun kan ha kommet seg inn i vårt distrikt.

– Det er ikke gjort noen sikre observasjoner og hun kan ha trukket i retning både Fredrikstad og Sarpsborg, sier Mathiesen, og legger til:

– Veien en valp på rømmen velger å ta, er vanskelig å forutse og det er store områder den kan bevege seg usett i.

Fredag formiddag forteller hun til Sarpsborg Arbeiderblad at man nå har begynt å lete i området øst for fylkevei 282, altså i retning Kjerringåsen og Trøsken-området.

Har du sett Tillie, eller har du opplysninger – ring 98034909.

Artikkeltags