(Fredriksstad Blad) Like etter klokken tre natt til mandag startet en svært dramatisk brann i et hus i Mellegårdsveien på Slevik.

En mann i 30-årene sov i husets annen etasje. Han ble vekket av brannalarmen, ifølge nære naboer som Fredriksstad Blad har snakket med.

Mannen kom seg ned trappen og ut av huset uten fysiske skader. Brannen pågikk da i stuen i første etasje. Det eneste han rakk å få med seg, var hans to kanarifugler i bur.

Naboer vekte hverandre

Huset, som er fra 1700-tallet, ble raskt overtent. Beboeren varslet brannvesenet som kom raskt til stedet.

– Det er full fyr og åpne flammer, sier operasjonsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt til NTB rundt klokken 3.50.

Brannvesenet fryktet at brannen skulle spre seg til nabohusene.

Det var en del vind, så gnister og glør blåste til hager og omkringliggende boliger.

Naboer skal ha løpt rundt for å vekke hverandre.

Nytt el-anlegg for sju-åtte år siden

– Nå bruker vi drone for å få oversikt over spredningsfaren. Det er veldig varmt, sa vaktleder Roger Andersen i Øst 110-sentralen til FB like før klokken sju.

– Vi må bare vente til det brenner helt ned, og ilden slukker.

Da FB kom til brannstedet, var hele huset nedbrent. Det var fortsatt noen flammer, men brannvesenet hadde kontroll og ventet på å kunne etterslukke.

Pipen sto igjen, sammen med trappen foran det som var inngangspartiet. En utbrent komfyr var også synlig i brannruinene.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Etter det FB får opplyst, ble husets elektriske anlegg skiftet ut for sju-åtte år siden. Det var også tre brannalarmer i boligen.