Det er mye snakk om disse parkeringssonene i sentrum. Eksempler på dette kan vi se i området ved Kulås. Her lurer jeg litt på hva bystyret vil med byen i fremtiden; sentrum blir mer og mer dødt. Da tenker jeg først og fremst på butikkene og mulighetene for å drive i et sentrum som det virker som ikke bilen er velkommen til.

Vi så hva Sarpsborg kommune gjorde med Pellygata. Det ble ikke akkurat noen vellykket løsning, og dette gikk jo selvfølgelig utover butikkeierne. Jeg savner en strategiplan for å legge til rette for en god byplan med fokus på økt besøk av sentrum. Da er det viktig at det finnes gode parkeringsmuligheter slik at folk vil dra til sentrum uten å måtte gå langt.

Jeg ser det økende handelsområdet på Tunejordet, som tar mer og mer av handleglade sarpinger, som kan parkere ved døra når de handler. Legges det ikke til rette for handleglade med bil, trekkes folk ut av sentrum til større handelsområde. Vil vi ha det slik at disse handelsparkene eller områdene tar fra næringene i sentrum?

Jeg har stor forståelse at det utvikles med boligblokker og fornyelse i sentrum, men dessverre så er ikke bilen med i disse byplanene. Det er trist, fordi uten bil så dør sentrum ut på sikt, og folk velger da andre alternativer enn å dra til sentrum.

En god kombinasjon er viktig når man legger til rette for fremtiden. Vi kan jo se til Oslo hva som skjer der, og det er virkelig bekymringsfullt å se visse partier kjøre over sine egne borgere og skal ha bort bilen - koste hva det koste vil. Slik kan vi ikke utvikle fremtidens byer. Da taper næringen for behageligheten og for de som tilbyr alt på ett sted. Er det dette som kanskje er planen til Sarpsborg kommune?

Vi i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) ønsker at bilister også skal tas hensyn til - og ikke minst de som driver butikk i sentrum. Da er det viktig å tenke både grønn politikk, samt også å legge til rette for et voksende byliv hvor alle har sin plass.

Vi må ikke mure inn sentrum og lage ring rundt, for da er det ikke lenge til byen Sarpsborg er død.

Bildeserie

Pellygata forfaller