Gå til sidens hovedinnhold

– Hvem ser du, Erna?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nesten 200.000 mennesker er fortsatt ute av arbeidsmarkedet over et halvt år etter koronapandemien.

For Arbeiderpartiet har det vært avgjørende at tiltakene i krisepakkene som Stortinget har vedtatt har hatt en sosial profil. At kostnadene ikke belastes fellesskapet, mens gevinstene havner i private lommer. Det er viktig for å sikre tillit og å bidra til at ulikhetene ikke øker enda mer enn de har gjort under Erna Solbergs regjeringer.

«Erna ser deg» sto det på munnbindet statsministeren troppet opp med i Stortinget i forrige uke. Jeg tipper alle de som har delt de 30 milliarder i skatteletter som regjeringa og stortingsflertallet har stått bak, nikker gjenkjennende til det. Det inkluderer de som i juni i år fikk 1,3 milliarder i ekstrarabatt på formuesskatten fordi de eier aksjer. Også bedriftene som slapp å betale to ukers lønn til de som ble permittert føler seg nok sett.

Men arbeidsfolk som Solberg foreslo skulle miste nesten 40 prosent av inntekta si over natta. Ble de sett? Eller de som tjente under 150.000 kroner, var lærlinger eller som jobbet som frilansere og selvstendig næringsdrivende? Så statsministeren dem i mars da regjeringen bestemte at landet skulle stenges ned?

Resultatet av arbeidet vi i Arbeiderpartiet sto i spissen for i Stortinget betyr at kompensasjonen til de permitterte ble 16,5 milliarder kroner.

Siden Erna ser deg, så mener hennes regjeringa at det er på tide fjerne de midlertidige ordningene. Det skjer fra nyttår og er Ernas julegave til de ledige.

Arbeiderpartiet ser at fellesskap nytter, vi mener det er nødvendig å forlenge de midlertidige inntektssikringsordningene fordi vi ser at koronasituasjonen er krevende for folk.

Vi vil prioritere trygghet for jobb og trygghet i jobb. Til det trenger vi en velferdsstat som stiller opp.

Kommentarer til denne saken