Sverige ler av Norge, fordi i dette fantastiske landet skal vi ha avgifter på alt - og de skal gjerne økes hvert år. Hva er det som gjør at vi absolutt ikke vil ta kampen mot grensehandelen til Sverige? Jeg legger merke til at flere partier bare kaster stein frem og tilbake på hverandre for å nedsnakke hverandre om det ene eller det andre. Hvor er politikerne som vil ta kampen for forbrukerne der ute eller ta kampen for å stoppe denne lekkasjen?

Det finnes overhodet ingen som orker eller tørr å ta denne kampen, alt fra matgigantene her i landet til regjeringen makter eller vil ikke tenke på forbrukeren i Norge.

Vi ser at etter at grensen til Sverige ble stengt, så har butikkene hatt store økninger i salget sitt både på mat og alkohol. Hva gjør disse butikkene da? Jo, de setter opp prisene og skor seg på denne korona-pandemien. Hvorfor blir ikke de med på denne felles dugnaden i stedet og tar vare på kundene sine?

Hva skjer i stedet? Jo, matgigantene setter opp sine priser og regjeringen vil øke avgifter i stedet for å senke og ta kampen mot Sverige, hvor bare grensen til Svinesund - Nordby omsetter for milliarder. Jeg synes det er skammelig hvordan avgifter og ikke minst bommer skal flå folks økonomi når vi tross alt er et av verdens rikeste land. Kanskje en grunn til det også.

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger er opptatt av rettferdighet og moderasjon i avgifter og tvert imot ikke øke avgifter. Som nestleder i Sarpsborg ser jeg denne grensehandelen øke hvert år, og hva velger våre politikere å gjøre? Jo, de lukker øynene for dette.

Så vi i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger tar gjerne en diskusjon på dette og inviterer næringstopper og politikere til å bli med på denne avgiftsdugnaden dette lander trenger.