Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor har det blitt slik?

Artikkelen er over 1 år gammel

Boligbygging Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva er galt med Sarpsborg nord, det vil si Ise- og Varteig-området? Nå har Sarpsborg kommune lagt ut skrytepolitikk angående boligutbygging, men alle ser hvor det bygges nye boliger. Det er høyblokker innenfor en sirkel av gamle Sarpsborg by. Andre deler av kommunen, som også bidrar med sitt, får ikke veldig mye tilbake.

Ise- og Varteig-området kan man trygt si er det området som får lite tilbake. Varteig har omsider fått et flott byggefelt etter mange års stillstand i boligbygging.

Hva som gjorde det området aktuelt har ikke jeg kjennskap til, men at Per Brenne, eier av Brunsbykollen, og mulige medhjelpere så at den ulønnsomme åskammen kunne brukes til noe annet var godt og fremtidsrettet. Men har Sarpsborg kommune ofret seg veldig mye for dette boligfeltet? Vi måtte gjennom innsigelser fra Fylkesmannen og Statens vegvesen før alt var klart.

Da er det dårlig husk av toppene i kommunen å skryte av sin boligpolitikk og for å gi til utkantene. Det henger ikke på greip.

Kan en forvente en annen politikk for utkantområdene i kommunen? Vi trenger gang og sykkelvei og ikke minst bedre belysning – for vi vil ut av mørket vi også.

Kommentarer til denne saken