Jeg mener ikke de blå som løper etter ballen, som SA bugner av, men de blå gullklumpene som skogen fremdeles er full av. Trøskenskogen er mitt sted i disse dager. Der nyter jeg stillheten - oftest helt alene; bare tromming og skrik fra hakkespetten lager litt leven av og til.

Som finne er jeg vant til å gå i bærskogen, særlig i juli, august og fremdeles i september er det det blå gullet som lokker. Dessuten er naturens nærhet ren rekreasjon. Ifølge Luke naturresurssentral plukker hver annen finne bær og noen bruker til og med sin ferie i bærskogen. Men hvor plukker sarpingene sine bær? Fra butikkhyller, tydeligvis.

Finsk oppfinnsomhet blomstrer også når det gjelder bærplukkerredskaper, da ikke alle er i stand til å stå med rompa i været i skogen. Bærplukking med skaft letter plukking av blåbær, tyttebær og tranebær.

På nettet finner man en langrekke opplysninger om helseeffekter spising av blåbær kan gi. Eksempelvis sier Hardwork.no dette: «Blåbær er rik på vitamin A, C, K. Rik på mineralene kalium, jern, magnesium, sink, mangan. Bidrar til å redusere risikoen for osteoporose, inflammatoriske sykdommer og hjertesykdommer. Rike på fiber og bidrar til å senke blodsukkernivåene og å forebygge diabetes».

Derfor bør du nyte blåbær hver dag.

Sarpsborg har mange fine skogsområder. Jeg hadde likt å lese om skogen og hva som finnes der i SA, i hvert fall av og til. Fotball og rettssaker har jeg fått nok av.