Gå til sidens hovedinnhold

– I disse tider savner jeg livet i byen, og jeg forstår hvor viktig det er å holde liv i småbutikkene

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er jeg drittlei. Lei av å holde avstand, lei av ikke å klemme andre, lei av ikke å få gå på kafé og lei av å bruke munnbind.

Det er kjedelig. Aller mest kjeder jeg meg når jeg stikker innom en kjedebutikk. Jeg skjønner godt at det kalles kjedebutikk. Alle butikkene er dønn like - og like kjedelige. Når jeg kommer inn på et kjøpesenter, er den største spenningen knyttet til om Dressmann ligger til høyre og Cubus til venstre eller omvendt.

Oslo Plaza, Scandic, Hurtigruten, Color Line-gruppen og seismikkselskapet PGS har fått 46 prosent av tildelingene fra den nye kompensasjonsordningen. Resten deles av 2.800 bedrifter, hvorav et par er fra Sarpsborg. Dette sier noe om hvor viktig det er at vi som bor her, bruker byen vår og handler i butikker og på kafeer.

I disse tider savner jeg livet i byen, og jeg forstår hvor viktig det er å holde liv i småbutikkene. Butikker som gir deg noe helt annet enn de store kjedebutikkene. Butikker som gir deg personlig service, som kjører varene hjem til deg og butikker som vet hvem du er. Det er disse butikkene og kafeene som sliter nå, og som vi står i fare for å miste dersom vi ikke bruker dem. Det er disse som skaper liv i byen, som gjør Sarpsborg sentrum levende, og som gjør byen vår til en god by å bo i.

Jeg mener ikke at det er noe galt med kjøpesenteret og kjedebutikkene, men det er lov ikke å kjede seg også. Det er lov å bruke Evensen, bruke Vaffelbua, bruke Sarpen, bruke Tvete og City Sko. Det er lov å stikke innom Dickens og Neptun, og det er lov å sette seg ned i restaurantkvartalet.

Så vask hendene, bruk munnbind, vær forsiktige, så ses vi på byen...

Kommentarer til denne saken