Rødt Sarpsborg og Omegn gjentar suksessen med gratis aktivitetsdag i Landeparken ved Tunevannet.

Den første gangen de inviterte til aktivitetsdag i 2018, dukket det opp 150 barn og voksne.

– Etter omtrent to års pause på grunn av pandemien får vi endelig arrangert Aktivitetsdag i Landeparken igjen. Det skjer på skjærtorsdag mellom klokka 12.00 og 15.00, forteller leder Marthe Bastøe til Sarpsborg Arbeiderblad.

Satser på pent vær

– Vi er litt spente på været, for det ser ut som at det skal være litt vått i starten, men at det skal bli bra fra klokka 13.00 og utover, sier hun.

På programmet står flere aktiviteter for barna. Selveste Påskeharen dukker også opp, kanskje med noe godt på lur.

De byr også på gratis kaffe, drikke til barna, og pølser av både svin og kylling.

Bastøe understreker at det ikke er et politisk arrangement, og at de ikke skal drive oppsøkende politisk virksomhet.

– Vi er likevel til stede og kan svare på spørsmål fra publikum om noen ønsker å snakke med oss, sier hun.

I år blir det ikke ansiktsmaling på grunn av smittevern. Det blir heller ikke en rebus i skogen rundt parken, men Bastøe lover at det blir andre spennende aktiviteter for de minste.

Hyggelig og enkelt

Påsken og andre høytider kan være ekstra tøft for noen. Derfor mener Bastøe det er viktig å kunne tilby et arrangement hvor man kan være sosial og møte andre.

Hun sier hovedmålet med dagen er å vise politikk i praksis.

– Sarpsborg kommune har landets høyeste andel barnefamilier med vedvarende lavinntekt. Og selv om vi har mange gode forslag til hvordan dette kan endres, er det like viktig å gjøre noe konkret akkurat her og nå. Men dagen er selvsagt åpen for alle i Sarpsborg, uavhengig av inntekt, understreker hun.

– Vi håper store og små tar seg en liten tur innom. Helt uavhengig av hvilket parti man stemmer på, er Aktivitetsdagen til for å ha det litt fint sammen i høytiden, sier hun.

Hun synes det er fint å se at folk med ulik partitilhørighet deler arrangementet i sosiale medier.

– Skal ikke mye til å glede noen

Bastøe kommer også med en oppfordring til Sarpsborg kommune:

– Vi skulle også ønske at kommunen etter hvert tok initiativ til å arrangere flere slike dager selv, for det er ikke de store summene som skal til - men det kan utgjøre en stor forskjell for mange.

– De tidligere aktivitetsdagene vi har arrangert har fått svært gode tilbakemeldinger fra publikum, og flere har etterlyst arrangementet under pandemien. Det har rett og slett vært frustrerende at vi ikke har kunnet tilby denne aktiviteten de siste to årene. Men vi gleder oss veldig til å få komme i gang igjen, smiler Marthe Bastøe.