Gå til sidens hovedinnhold

Mats Emanuelsson er IHK Spartas nye sportssjef

Artikkelen er over 5 år gammel

Mats Emanuelsson (57) skulle hjelpe IHK Sparta med å finne nye sportssjef. Det endte med ham selv.

IHK Sparta Sarpsborg har funnet sin erstatter etter at tidligere sportssjef Sjur Robert Nilsen takket for seg å bli hovedtrener i Storhamar.

God fornøyd

Styreleder i IHK Sparta Sarpsborg Kjetil Jacob Mellum er veldig glad for at de har fått en slik trenerkapasitet til breddeklubben og til samarbeidsprosjektet mellom Sparta Elite og IHK Sparta – «Veien til Elite».

– Det har vært jobbet intenst med å finne erstatteren til Sjur Robert Nilsen siden det ble klart at han skulle bli hovedtrener i Storhamar. Nå har vi endelig fått signaturen til Emanuelsson, sier Mellum.

– Han skal ha samme rolle som Sjur Robert var tiltenkt, nemlig å følge opp spillere og trenere fra U16 til U20 og deres vei til elite. Han skal dermed også samarbeide tett med elitelagets hovedtrener og sportssjef, henholdsvis Lenny Ericsson og Jonas Elofsson, forteller han videre.

Emanuelsson kan vise til en CV som er sjelden kost i norske hockeyklubber. Han jobber i og var med og startet Swedish Hockey Institute (SHI).

Deltidsstilling

– Sportssjefstillingen Mats skal ha, er en deltidsstilling, hvor han primært vil være til stede annenhver uke. Her vil Mats kvalitetssikre arbeidet som gjøres av trenere og andre ledere og følge opp klubbens sportslige plan.

Han legger til at man nå jobber med å få på plass assistenttrenere som kan bistå Emanuelsson i tillegg til Janne Ericson, som har en viktig rolle som spillerutvikler for breddeklubben og i samarbeidsprosjektet. Disse trenerne vil være viktige i de periodene Emanuelsson ikke er til stede og får forhåpentligvis gjennom samarbeidet med ham en unik mulighet til å skolere seg som trenere.

Emanuelsson er mentor og personlig trener for en rekke hockeyspillere, blant andre Mikael Backlund i Calgary Flames og brødre Daniel og Henrik Sedin i Vancouver Canucks.

Spennende jobb

– Hvorfor velger du IHK Sparta, Mats Emanuelsson?

– Jeg har mange ideer rundt dette med hockey. Personlig føler jeg at det er langt lettere å nå igjennom å gjøre forandringer i Norge enn i Sverige, sier svensken.

19. august vil han være på plass for å ha de første samtale med de involvert i IHK Sparta og elite.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne jobben. Det skal bli spennende å se hva vi sammen kan utrette.

cv

Navn: Mats Emanuelsson

Alder: 57

Statsborger: Svensk

Spilt for: Alamtune og Uppsala

Kommentarer til denne saken