Vår utrolige historie gjennom over tusen år er til å bli stolt av. Sarpsborg har sitt særpreg med historiske minner man må ta vare på.

Min personlige stolthet over hva Sarpsborg by er vil jeg alltid ha i mine minner, men vi må også ta vare på historien vår og være stolt av at vi en gang var Norges første hovedstad.

Jeg er veldig usikker på hvilken vei byen velger gå. Slik det virker i mine øyne, visker vi sakte bort vår utrolige historie i bytte med boligblokker i form av betong på hvert gatehjørne.

Les også

– Ønsker vi oss en by uten sjel og særpreg?

Det er viktig å bosette og gjøre byen tilgjengelig for alle, men vi kan ikke bygge en by som bare består av betong. Veldig usikker på hvilken retning bystyret og kommunen har i forhold til denne nydelige byen vår. Det er på høy tid å ta denne debatten opp igjen.

Vi skal ha et grønt skifte i forhold til fremtiden, men vi må også tenke på vår historie - og legge til rette for begge deler. Parkeringsplasser blir revet bort til fordel for store betongblokker.

Skal Sarpsborg også bli bilfri, slik Oslo holder på, da vil vår kjære by definitivt dø ut - og folk reiser til andre steder for å handle og investere i hverdagen. Jeg har tatt en runde i byen for å se litt, og jeg savner en klar satsing på alt.

Hva med historien vår? Blir denne brakt inn i debatten om et grønt skifte for byen vår? Jeg er litt usikker på akkurat den biten.

Skal Sarpsborg by bare bli tilgjengelig for syklende og gående i fremtiden? Dette er i hvert fall en viktig debatt som vi må ta, og vi vil ikke ødelegge vår gode historie og tilgjengeligheten til byen vi er så stolte av.

Vi må verne om vår identitet, om hvem vi er og hvor vi kommer fra. Vi har to eliteklubber i byen som til stadighet forteller oss stolt hvor vi kommer fra og hvor stolte vi sarpinger er av byen vår.

Les også

Sarpsborg 08 - byens stolthet

Sparta og Sarpsborg 08 er veldig gode på å ta vare på vår historie og forteller hvem vi er - og ikke minst hvor vi kommer fra. Om du er vokst opp på Brevik, i Tune, på Borgenhaugen eller i Varteig, så har vi alle en felles historie som vi elsker - og det er vår kjære by Sarpsborg.

Kjære Sarpsborg kommune: Ikke glem å ta vare på vår by og historie. Ikke visk den bort, men ta vare på den i byggingen av «nye Sarpsborg» som vi vil være stolte av i over tusen nye år.

Er det en ting vi sarpinger er, så er det å være stolte av byen vår.

Les også

Urettferdige bomavgifter

Les også

– Hvor er politikerne som vil ta kampen for forbrukerne der ute?

Les også

– Hva vil bystyret med byen vår? Sentrum blir mer og mer dødt

Les også

«Arbeiderbyen som elsker laget sitt!»

Les også

– Ønsker vi virkelig denne usosiale og urettferdige betalingen av vei?