Ikke glem de positive nyhetene

Av
DEL

KoronautbruddetVi lever i en usikker og utfordrende tid. Daglig blir vi orientert om tilstanden i de forskjellige land. Antall smittede, innlagte på sykehus og antall døde.

Informasjon er en nødvendighet, og vi forholder oss til de sikkerhetsregler som blir gitt på statsnivå, og gjør det vi kan for å hjelpe der det trengs.

Men det er noen som også trenger hjelp og som ikke takler denne daglige informasjonen. Alt er usikkert. Smittede, syke og døde fører bare til mer og mer engstelser hos disse personene. Er det ikke en informasjonsplikt, en nødvendighet i det hele bildet, at det også skjer masse positivt.

Nå er det rapportert om fler og fler som er utskrevet fra sykehuset og friske. Mange av de smittede er ute av sine 14 dager i karantene.

Den gruppen som er mest berørt er barna. De får ikke gå på skole, møte venner, sparke fotball eller gi mormor og morfar en klem.

Mitt barnebarn på 9 år, kom løpende til sin mamma og sa: jeg blir så redd, jeg vil ikke dø.

Slik har altså noen barn det. Et barn kan få varige men av slike skrekkopplevelser.

Hva kan vi gjøre for å hjelpe barna våre? I min rådløshet har jeg tenkt mye. Kunne det være en mulighet at en TV-stasjon kunne avsette noen minutter til en slags «barnetime» med en vinkling på det positive og hyggelige som også skjer i denne merkelige tiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags