Sanner trekkplasteret til Østfoldkonferansen

IGJEN TIL SARPSBORG: Kommunalminister Jan Tore Sanner var tidligere i år på bedriftsbesøk på Borregaard.

IGJEN TIL SARPSBORG: Kommunalminister Jan Tore Sanner var tidligere i år på bedriftsbesøk på Borregaard. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunalminister Jan Tore Sanner har vært på flere Sarpsborg-besøk i år. I januar er han tilbake som en av foredragsholderne under Østfoldkonferansen på Grålum.

DEL

"Mulighetsriket Østfold - attraktivitet og næringsutvikling", er tema for konferansen tidlig neste år. Programmet er mer eller mindre ferdig.

En rekke spennende gjester har bekrefter at de deltar i programmet. Tema for Jan Tore Sanners innlegg er framtidens kommuner og regioner. Dette blir også tema for samtale mellom Sanner og tre av Østfolds ordførere i etterkant.

Viktig med statsrådbesøk

– Vi vet at norske regioner og byer kommer til å endre seg i årene som kommer. Å få besøk av statsråden som har det øverste politiske ansvaret for dette arbeidet, er derfor svært nyttig, understreker konferanseleder Siv Henriette Jacobsen ifølge fylkeskommunens internettside.

Blant andre gjester er administrerende direktør Ole Christian Apeland fra Kommunikasjonsbyrået Apeland AS, sjef Thomas Borgen fra Danske Bank, innovasjonssjef Ingunn Olsen fra Sykehuset Østfold og biologiprofessor Dag O.Hessen.

– Vi har fått på plass et konferanseprogram som er viktig og riktig. Vi skal bli enda mer attraktive for næringslivet på Østlandet i årene som kommer. Det er tøff konkurranse med andre regioner, men mye ligger til rette for at Østfold skal kunne ligge i front, sier hun videre.

Styrke kunnskapen om fylket

Mulighetsriket er et fellesprosjekt av mange av de sentrale institusjonene i Østfold. Mulighetsriket jobber for å fremme Østfold gjennom å styrke kunnskapen om fylket , mulighetene og om næringslivet her. Prosjektet ble lansert i høst og det  er ønske å skape enda mer blest rundt denne viktige satsingen på Østfoldkonferansen.

Tradisjonen tro hentes det det inn en kjent person til å lede konferansen. Årets konferansier  er denne gangen   Kjersti Løken Stavrum, som i dag arbeider i Tinius-stiftelsen. Hun har tidligere jobbet mange år i mediebrasjen og startet i sin tid karrieren som sommervikar i Sarpsborg Arbeiderblad.

Østfoldkonferansen

  • "Mulighetsriket Østfold" er tema for Østfoldkonferansen på Quality Hotel 16. og 17. januar neste år.
  • Østfoldkonferansen er en møteplass for framtredende representanter for næringslivet, utdannings- og kompetansemiljøene, ordførere, rådmenn, fylkespolitikere, fylkesmannen og den øvrige statlige administrasjonen samt Østfolds stortingsrepresentanter.
  • Østfoldkonferansen samler hvert år omtrent 300 deltakere fra både det offentlige og private Østfold.

Artikkeltags