Kommuneoverlege: – Nå haster det for å ta vaksinen

HASTER: Kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman mener det haster, dersom du ikke har tatt influensavaksinen. Det er fremdeles mulig å ta den.

HASTER: Kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman mener det haster, dersom du ikke har tatt influensavaksinen. Det er fremdeles mulig å ta den. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Influensaen har brutt ut, og risikoen for å bli syk, øker for hver dag. Derfor haster det om du vil ta vaksinen, mener kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman.

DEL

Det opplyser Sarpsborg kommune på sine nettsider.

– Det tar to uker før du får full effekt av vaksinen, så tilhører du en av risikogruppene og ikke har tatt vaksinen, bør du ta den så fort som mulig, sier hun.

Det er spesielt personer over 65 år, gravide, kronisk syke og helsearbeidere med pasientkontakt som oppfordres av kommuneoverlegen til å ta vaksinen.

God håndhygiene

Influensavaksinen kan tas hos fastlegen, eller så kan man bestille time ved Vaksinasjons- og smittevernkontoret.

Det finnes mange måter for å unngå å bli syk eller smittet av andre på. Foruten vaksine, er det viktigste naturlig nok å ha god håndhygiene og ikke hoste på andre.

«Vask hendene grundig og ofte med såpe og vann, eller håndsprit hvis ikke du har vann tilgjengelig», oppfordrer kommunen på sine nettsider.

Ro og hvile

Det kan videre være lurt å hoste i papirhåndkle, før man vasker hendene etterpå. Eventuelt kan man bruke albuekroken, hvis papir ikke skulle være tilgjengelig.

«Blir du eller noen av dine nærmeste syke, er det viktig å sørge for ro og hvile, nok drikke og feber- og smertestillende medikamenter ved behov», informerer kommunen.

Artikkeltags