– Jeg har sendt en e-post til Danmark, men uten å få noe svar, sier han til Fredriksstad Blad fredag.

I løpet av det siste døgnet har han fått flere henvendelser fra folk som vil bidra til å oppklare det som for ham fremstår som et mysterium.

Har kontaktet mange for å få svar

Onsdag 14. april dukket det nemlig opp mye penger på bedriftskontoen i Bashkim Qelas bilfirma Østfold Auto AS. Avsender var «Banking Circle Denmark»

Først et beløp på 24.476,63 kroner. Så 156.903,80 kroner.

– Jeg har verken solgt eller selger noen biler i denne prisklassen i det siste, fortalte han i går Fredriksstad Blad.

Qela har også kontaktet DNB, hvor han har bedriftskontoen sin. Derfra har det foreløpig ikke kommet noe svar.

Saken engasjerer – får tips fra Trondhjem

–En regnskapsfører fra Trondhjem, en dame, tipset meg i går kveld at det kunne være en forbindelse til EBS i Oslo. Hun leste jeg drev vaskehall, og visste at betalingssystemet i nye vaskehaller ble ofte styrt av EBS (Elektroniske betalingssystemer AS journ.anm.), så jeg har kontaktet dem også. Foreløpig uten å bli noe klokere, legger han til.

Han tror fortsatt ikke han får beholde pengene.

– Nei, de er jo ikke mine.

I løpet av sine ti år som bilselger har han aldri opplevd noe lignende.

– Er det noen som savner pengene sine, hører jeg vel fra vedkommende ganske snart, ler han.

Han har solgt biler lenge, men de siste årene har bilvaskeriet, som åpnet i desember 2019, tatt mer av arbeidsdagen hans.

– Det går kjempebra. Nå skal vi utvide, sier Bashkim Qela.

Banking Circle Denmark

Selskapet het tidligere Saxo Payments og er et FinTech-selskap som presenterer seg selv som et B2B-selskap, det vil si et selskap som selger tjenester til andre selskaper.. På selskapets nettside presenterer selskapet seg slik: «Banking Circle’s financial infrastructure is built for Payments businesses and Banks. We’re a new, fully licensed bank, free of legacy systems.

Payments businesses and Banks of any scale can seize opportunities in the new economy with our technology. We deliver the global banking services you need – wherever you are – quickly, at low cost, compliantly and securely.

Finansteknologi (FinTech) er en bransje som består av virksomheter som benytter moderne teknologi og innovasjon til å konkurrere i markedet for tradisjonelle finansielle institusjoner og mellomledd innen finanstjenester. kilde: Wikipedia