Senterpartiet fortsetter å spre feilaktige og delvis løgnaktig informasjon om domstolene i Østfold. Frp sikret i mai flertall på Stortinget mot en stor nedleggelse av domstolene i Østfold. Det standpunktet står vi fortsatt på.

Også i fremtiden skal man kunne dømmes og få saker behandlet i domstolen i Sarpsborg. Frp er imot nedleggelse av domstoler. Det som er forskjellen på oss og Sp er at vi synes det er bra at domstolene kan samarbeide bedre. Hvis for eksempel domstolen i Mysen får inn en kompleks sak de føler de ikke har kompetanse til å behandle, da er det bra at de kan låne kompetansen fra for eksempel domstolen i Sarpsborg. Eller hvis domstolen i Halden har sykdom, mens domstolen i Fredrikstad har ledig kapasitet er det bedre at den dommeren som ikke har noe å gjøre hjelper til der det er sykdom sånn at man får ned køene i domstolene.

Dette vet Sp, men de velger å fortsette å spre feilaktig informasjon.

La oss derfor være klare enda en gang: Frp vil ikke legge ned noen lokale domstoler i Østfold, da vi mener at vi fortsatt skal ha rettssteder i Mysen, Fredrikstad, Halden, Sarpsborg og Moss.

Les også

– Ingen domstoler skal legges ned!

Les også

– Blir domstolene slått Tønder og sammen?

Les også

– Har ikke Schou og Pettersen lest regjeringens forslag?

Les også

– Distriktsvennlig domstolstruktur

Les også

– Tingretten i Sarpsborg skal bestå!

Les også

– Regjeringen vil legge ned tingretten og jordskifteretten i Sarpsborg