Fem lokale spillere til U19-VM

TIL VM: Sharks-gutter som er uttatt til VM: Bak fra venstre: Håkon Groth og Fredrik Gjødalstuen. Foran fra venstre: Magnus Jarberg og Jørgen Nordahl. Foto: Privat

TIL VM: Sharks-gutter som er uttatt til VM: Bak fra venstre: Håkon Groth og Fredrik Gjødalstuen. Foran fra venstre: Magnus Jarberg og Jørgen Nordahl. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Det norske U19-landslaget i innebandy har fem sarpinger i troppen som skal spille VM fra 3.- til 7. mai.

DEL

Det er de tre Sarpsborg Sharks-spillerne Jørgen Nordahl, Magnus Jarberg og Fredrik Gjødalstuen, Ådne Øvereng fra Greåker Bulldogs samt den tidligere Sharks-spilleren Håkon Groth som nå spiller for svenske Hagfors.

Nordahl og Groth er backer, mens de tre andre er løpere.

Bør vinne innledende pulje

U19-VM spilles i den svenske byen Växjö. Norge skal møte Estland, Canada og Japan i sin gruppe i B-VM. Norge bør vinne sin innledende pulje, men deretter venter tøffere motstand. Norge sikter på å rykke opp til A-VM.

– Vi håper at vi går opp til A-VM til U19-VM i Halifax, Canada neste gang. Det er trolig at vi møter Tyskland eller Danmark i en eventuell opprykksfinale. Det er to bra lag og vi spilte mot Tyskland nå forleden og ledet etter to perioder, men i den tredje perioden fikk vi dessverre juling. Vi er vel de tre nasjonene, pluss noen andre land, som har en god sjanse til opprykk, forteller landslagstrener Patric Jonsson til Assisten.

Norges første kamp spilles mot Japan onsdag 3. mai. Laget skal være godt forberedt til VM, og den siste treningssamlingen før avreise til Växjö avvikles  i Teglverket idrettshall denne helgen.

Viktig spiller

Sarpingen Håkon Groth blir trukket fram som en av lagets nøkkelspillere av landslagstreneren.

– Jeg tror at Hagfors-spillerne Ludvik Hansen og Håkon Groth, som er hærførere i hver sin rekke, kan gjøre det bra for oss fra sine backplasser, sier Jonsson.

Også de øvrige sarpingene har prestert bra på U19-landslaget tidligere, og blir viktige bidragsytere i VM.

– Jeg føler at vi absolutt har en god sjanse til opprykk. Jeg synes vi har fire gode rekker med tre backpar, som vi kan rullere på. Vi har veldig bra grovjobbere og kreative spillere i hver og en av rekkene, sier Jonsson.

Artikkeltags