Sharks bytter trener

TRENER: Den tidligere spilleren Daniel Holmberg er ansatt som ny hovedtrener for A-laget til Sarpsborg Sharks. Foto: Johnny Helgesen

TRENER: Den tidligere spilleren Daniel Holmberg er ansatt som ny hovedtrener for A-laget til Sarpsborg Sharks. Foto: Johnny Helgesen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sarpsborg Sharks har frigitt Michael Keinänen fra kontrakten med klubben. Daniel Holmberg er ansatt som ny hovedtrener.

DEL

Keinänen hadde opprinnelig to år igjen av sin kontrakt med Sarpsborg Sharks, men partene har blitt enige om å avslutte samarbeidet.

– Michael har fått tilbud om en jobb som gymlærer, med hovedvekt på innebandy, ved Mariestads gymnas. Vi har forståelse for at han ønsker å prioritere det, forteller Ståle Andre Wiig, som er sportslig koordinator i Sharks.

Wiig er fornøyd med den jobben Keinänen har gjort i Sharks.

– Michael har gjort en bra jobb med A-laget denne sesongen. Også evalueringen av sesongen etterpå har vært bra. Vi hadde planer om å utvide hans engasjement i Sharks til en 100-prosentstilling med ansvar for sport og spillerutvikling. Det hadde gitt ham en enda større jobb i Sharks, men han valgte å ta lærerjobben i Sverige. Det har vært vanskelig for samboeren hans å få seg jobb i Sarpsborg, sier Wiig.

Intern løsning

Sharks ble nummer fem på tabellen i eliteserien, mens det exit i kvartfinalen i sluttspillet sist sesong.
Klubben har hatt flere alternativer på blokka som ny trener etter Michael Keinänen.

– Denne gangen gikk vi for et alternativ som var aktuelt også i fjor. Daniel Holmberg blir ny hovedtrener, mens Pål Kristian Antonsen blir ny hjelpetrener. Vi har tro på at dette er en veldig god løsning, sier Wiig.

Holmberg har ingen lang trenererfaring.

– Daniel har vært assistenttrener i én sesong på A-laget under Tomas Näsholm. I tillegg har han vært innom ungdomslag. Daniel har mye erfaring som spiller både i Sverige og Norge, og han har sterke meninger om innebandy, sier Wiig, og fortsetter:

– Pål Kristian har vært assistenttrener på A-laget under Pål Unnfoss tidligere. Han er en faglig dyktig trener. Vi har fått to superengasjerte personer som trenere, forteller Wiig.

– En fin utfordring

Daniel Holmberg ser på jobben som trener i Sharks som en stor utfordring.

– Jeg har vært med i innebandymiljøet i mange år og synes dette er en fin utfordring for meg. Jeg føler også at jeg har noe å tilføre laget, sier treneren.

GLAD: Ståle A. Wiig har løst trenerspørsmålet i Sharks.

Det er snart 15 år siden han flyttet til Sarpsborg for å spille innebandy for Sharks. Han fikk med seg tre serie- og to NM-gull med klubben.

– Jeg har spilt på toppnivå i mange år og vet som kreves for å lykkes. Jeg ser at laget har et stort potensial, men de når liksom ikke opp på det nivået. Nå kommer de til å få en annen hverdag. Jeg kommer til å øke treningsmengden. I tillegg skal disiplinen bli bedre, sier Holmberg.

Ingen store endringer

Han kommer ikke til å gjøre noen revolusjonerende endringer i spillestilen.

– Det kommer ikke til å bli voldsomme endringer, men en del detaljer i spillet kommer til å bli annerledes, sier han.

Holmberg la opp som spiller for tre år siden. Etterpå har han ikke hatt verv i innebandyen.

– Jeg har fulgt Sharks fra tribunen. Jeg har ikke sett alle hjemmekampene, men jeg har vært en del til stede. Det finnes mange dyktige spillere i troppen. De må knuffes litt på for å komme videre, sier Holmberg.

Han mener det er flere spillere som ikke bare kan være unge og lovende lenger.

– Vi har et relativt ungt lag, men samtidig har de allerede spilt på A-laget i mange år. Da er det på tide å noen steg videre.

Artikkeltags