Ice tilbakekaller batteri fra bredbåndsrouter

TILBAKEKALLER: Denne routeren trekkes tilbake av leverandøren.

TILBAKEKALLER: Denne routeren trekkes tilbake av leverandøren.

Ice har kontaktet omtrent 70.000 nåværende og tidligere kunder og bedt dem levere tilbake batteriene til router-typen «A1» til nærmeste gjenbruksstasjon, som et føre var-tiltak.

DEL

Alle routere kan fremdeles brukes med strømkabel etter at batteriet er fjernet.

I mai i fjor kontaktet ice alle kunder som hadde router-typen «A1» og ba dem om å koble fra batteriene fra routeren. Beskjeden fra leverandører og uavhengige tekniske spesialister var da at man fremdeles kunne lade og bruke batteriet, men at man som ved forbrukerelektronikk generelt ikke skulle la batteriet stå i routeren og lade kontinuerlig.

Nå ber imidlertid ice alle kunder som har A1-router om å ikke bruke batteriet, og i stedet returnere det til nærmeste gjenbruksstasjon til deponi for brukte batterier. Årsaken er at ice har mottatt informasjon om to nye tilfeller av branntilløp, der det er mistanke om at årsaken kan være varmegang i batteriene som har fulgt med A1-routeren.

Routeren kan fremdeles brukes med strømkabel etter at batteriet er koblet fra, uten at det vil ha betydning for routerens ytelse. Er du avhengig av batteriløsning kan du kontakte a1@ice.no eller på telefon 940 99 100.

– Vi beklager selvsagt det inntrufne og ulempene det medfører for våre kunder, sier Reynir Johannesson, kommunikasjonsdirektør i ice.

Ice-kunder som er usikre på hvilken router-type de har, kan sjekke etiketten på baksiden av routeren, hvor det er tydelig angitt om det er en «A1»-router.

Leverandøren varslet om batterifeilen 4. juni.

Artikkeltags