Gå til sidens hovedinnhold

Kalle til Ungdoms-OL i tolvte time

Artikkelen er over 5 år gammel

Kalle Rode (15) fikk beskjed om å stille opp i Ungdoms-OL torsdag formiddag. Allerede fredag spiller det norske ishockeylaget den første kampen mot Finland.

I utgangspunktet var detingen utøvere fra Sarpsborg som ble tatt ut til Ungdoms-OL. Men Kalle Rode som til daglig spiller på U16-laget til IHK Sparta, var reserve til det norske ishockeylaget.

Den norske troppen har allerede vært på Lillehammr i et par dager. Under en treningskamp mot Manglerud Star skadet Jesper Meier fra Lørenskog, skuldra og dermed ble Rode bedt om å ta plassen i troppen.

Veldig stort

- Det er veldig stort å få være med i Ungdoms-OL, og det er klart jeg ble glad da jeg fikk meldingen. Men samtidig synes jeg synd på Meier som ble skadet og går glipp av Ungdoms-OL, sier Rode til SA.

UNGDOMS-OL

Arrangeres på Lillehammer og Hamar i perioden 12.-21.februar.

Av den totale norske troppen på 73 utøvere, utgjør ishockeyspillerne hele 34 av utøverne da Norge stiller med både gutte– og jentelag.

Utøverne som er med i Ungdoms-OL er i alderen 15 til 18 år. Ishockeylagene er 16-årslag, det vil si at utøverne er født i 2000.

Idrettene det konkurreres i er: aking, alpint, bob, curling, freeski, freestyle skicross, hopp, ishockey, kombinert, kunstløp, langrenn, skeleton, skiskyting, skøyter hurtigløp og snowboard.

- Beskjeden om at han måtte komme seg til Lillehammer så raskt som mulig fikk han ved tolvtiden torsdag. Ved femtiden på ettermiddagen var han på vei sammen med pappa og bestefar.

Ble litt stress

- Dro du rett hjem fra skolen da du fikk beskjeden?

- Nei, jeg gikk skoledagen ferdig. Men etter det var det bare å komme seg hjem og pakke. Det ble litt steess, forteller han.

- De andre på laget har alllerede vært på Lillehammer i to dager. Hvordan blir det å komme inn i laget etter alle de andre?

- Det er ikke noe problem. Jeg har vært på samling med dem tidligere og kjenner spillerne på laget, sier hockeytalentet.

Møter Fredrikstad-spillere

To spillere fra Stjernen er med i troppen fra det første uttaket. Det er Sander Hurrød og Kristian Høvik. Høvik er opprinnelig fra Halden, men spiller for Stjernen.

 

Kommentarer til denne saken