Holøs scoret i VM-åpningen

SCORING: Jonas Holøs reduserte til 2-5 i kampen mot Russland.

SCORING: Jonas Holøs reduserte til 2-5 i kampen mot Russland. Foto:

Av

Sarpingen Jonas Holøs scoret det ene målet da Norge tapte 2–5 mot Russland i åpningskampen i ishockey-VM fredag ettermiddag.

DEL

At Norge skulle tape mot hockeystormakten var ingen overraskelse, men måten det skjedde på frustrerer nok landslagssjef Petter Thoresen en smule. Både 1-0-, 3-0- og 4-0-målet kom i russisk overtall, og etter det var kampen i praksis avgjort. Hadde Norge unngått utvisningsminuttene, kunne det sett betydelig penere ut på resultattavla.

– Vi fikk et par unødvendige utvisninger, og å spille med en mann mindre mot et lag som Russland er ikke god butikk. Men det var høy arbeidsmoral, og vi hadde like mange skudd som dem. Jeg er godt fornøyd med kampen, men det er også ting å rette på, sa landslagssjefen til TV4.

Ikke naive

– Vi kan ikke være naive når vi spiller mot de store, men må spille enkelt og ta det vi får, sa han.

De norske spillerne lenge var tannløse foran det russiske målet. Norge noterte 27 skudd på mål, men scoret først etter 56 minutter.

Thomas Valkvæ Olsen sto for den første scoringen. Under to minutter etterpå reduserte kaptein Jonas Holøs igjen, men scoringene ble mest som trøstemål å regne. Norge tar med seg 2-1-seier i siste periode og uavgjort i skuddstatistikken totalt.

– Jeg synes vi skapte mange sjanser. Vi hadde fortjent ett eller to mål tidligere, men Russland er effektive i power play. I undertall har vi litt å hente, men det er mye å ta med seg videre selv om vi tapte, sa Patrick Thoresen til TV4.

Ny kamp lørdag

Tommy Kristiansen spilte i den norske fjerderekka, mens Sparta-kaptein Niklas Roest ikke var med i kampen.

Martin Røymark ble kåret til Norges beste spiller.

Norge møter Tsjekkia allerede lørdag og skal senere i mesterskapet spille mot Sverige, Sveits, Østerrike, Italia og Latvia.

Artikkeltags