Oilers slo Stjernen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stavanger Oilers tok viktige poeng i toppen da de vant 3–2 i det som ble en jevn kamp borte i eliteserien ishockey mot Stjernen lørdag.

DEL

Oilers, som ligger på en tredjeplass på tabellen, gjestet Stjernehallen i Fredrikstad. Gjestene utnyttet sitt overtall til det fulle og tok ledelsen over Stjernen like etter fem minutter i første periode.

David Morley satte fart fra eget forsvar og serverte Stephan Vigier, som kom i høyt tempo på venstresiden. Canadieren satte pucken imellom beina på Stjernens keeper Sander Berg, og sendte gjestene opp i ledelsen.

Ut i andre periode doblet Vigier Oilers ledelse til 2-0, etter assist fra Brandon Burlon. Det la press på hjemmelaget, men videre ut i andre periode fikk Stjernen den etterlengtede scoringen. Hampus Gustafsson med assist til Peter Lindblad, og det sto 1–2 i Fredrikstad.

I tredje periode tok kun 45 sekunder før Stavanger Oilers økte ledelsen ytterligere. Men hjemmelaget holdt presset oppe og jaktet redusering. Begge lag sto for flere muligheter og det var meget jevnt. Mot slutten av tredje og siste periode fikk vertene sin andre scoring. Albin Lindgren sendte pucken i mål og sørget for 2–3.

Stjernens sisteskanse Berg tok ansvar og sto for flere viktige redninger til Stjernen. Kampens siste og avgjørende periode bare dermed preg av dramatikk. Stjernen var nær utligning, men vertene klarte aldri å sette pucken innenfor stengene.

(©NTB)

Artikkeltags