Hockey-landslaget til Halden

TIL HALDEN: Det norske hockeylandslaget kommer til Halden. Foran fra venstre: Martin Røymark, Tommy Kristiansen, Niklas Roest, Kristian Forsberg, Mats Rosseli Olsen, Mathis Olimb, Mathias Trettenes og Anders Bastiansen. Bak i midten: trener Petter Thoresen og til høyre keepertrener Per-Erik Alcén.

TIL HALDEN: Det norske hockeylandslaget kommer til Halden. Foran fra venstre: Martin Røymark, Tommy Kristiansen, Niklas Roest, Kristian Forsberg, Mats Rosseli Olsen, Mathis Olimb, Mathias Trettenes og Anders Bastiansen. Bak i midten: trener Petter Thoresen og til høyre keepertrener Per-Erik Alcén. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det norske A-landslaget i ishockey skal spille to treningskamper mot Latvia i Halden ishall før VM.

DEL

Kampene spilles fredag 6. og lørdag 7. april.

Landslaget kommer til Halden allerede 3. april, og troppen skal totalt gjennomføre sju treningsøkter i Halden ishall.

Kristoffer Holm, organisasjonssjef i Norges Ishockeyforbund, bekrefter at dette er starten av landslagets oppkjøring fram mot VM.

– Vi har brukt et fast system, det samme som andre europeiske hockeylag gjør. De fire ukene før et mesterskap spiller vi dobbeltlandskamper hver uke. Vi starter mot Latvia, før det er Russland uken etter og så er det kamper mot Sveits og Hviterussland, før det braker løs med VM i Danmark i mai, sier Holm til Halden Arbeiderblad.

Norge vil neppe stille med toppet lag.

– Begge lag stiller så sterkt de kan på daværende tidspunkt, for det er fortsatt flere ligaer rundt om i Europa som er i sluttspill på denne tiden. Men spillerne slutter seg til landslaget etter hvert som klubblaget deres er ferdige med sesongen, så det vil komme til spillere kontinuerlig.

– Et rent VM-lag vil det nok ikke være, men så nærme som mulig. Vi håper at dette kan bidra til å ivareta interessen for hockey i Halden. Vi gleder oss til å komme tilbake, sier Holm.

Sparta-spillerne Tommy Kristiansen og Niklas Roest, samt sarpingen Jonas Holøs er høyaktuelle for troppen dersom deres klubber er utslått av sluttspillet. Alle tre er med i den norske OL-troppen i Sør-Korea.

Artikkeltags