– Den store feiringen tar jeg til sommeren. Om alt går veien blir det en tur til Kroatia med hele familien, forteller han med et lite smil rundt munnen.

Skjebringen Ivar Lileng fyller 60 år den 19. mars, noe som vil bli markert på høytidelig vis. I starten av denne måneden kunne han også feire 30 år som ansatt hos byens lokale forhandler av Volvo og Renault.

Takket ja til jobben

Lilengs yrkeskarriere startet som regnskapsmedarbeider ved den tidligere Volvo-forhandleren Østfold Bil, han jobbet så fire år i Fokus Bank før han startet opp ved Sarpsborg Auto.

– For drøyt 30 år siden fikk jeg en telefon fra Kjell Brenne som trengte en regnskapsmedarbeider, jeg takket ja til jobben. Fem år senere ble jeg ansatt som daglig leder, siden den gang har jeg vært i den rollen, forteller han.

I dag heter bilforhandleren Bilbutikk 1 og er eid av forretningsmannen Olav Breivik fra Hobøl. Brenne solgte virksomheten for drøyt 20 år siden til Erik Harstad, som videresolgte bedriften til Breivik i 2005.

Kan bli lange dager

For 30 år siden var det stor stas med bil, Lileng fant seg godt til rette hvor han kunne kombinere jobben med regnskap og brummende motorer.

I 1998 tok han også over familiegården Lileng gård i Skjeberg, hvor de i all hovedsak driver med produksjon av korn. Totalt har de 420 mål med dyrket mark som krever sitt.

Under den mest hektiske tiden kan dagene bli veldig lange.

– Jobben som daglig leder har du alltid med deg. Selv når jeg sitter på traktoren og pløyer jordene går tankene ofte innom jobben her på huset, forklarer han.

Fokuset han har som daglig leder er å sørge for en sunn økonomisk drift, motivere sine ansatte og yte god service for sine kunder.

Stabil virksomhet

1993 var et godt år for de som jobbet med Volvo. Det året ble 850 stasjonsvogn lansert på markedet.

– Tidligere hadde nok Volvo hatt et skikkelig «gubbe»-stempel. 850 ble en veldig populær familiebil og solgte godt i mange år, forteller han.

Siden den gang har den lokale forhandleren solgt et sted mellom 150 og 200 nye biler i året. Salgstallene har vært stabile under alle årene Lileng har vært ansatt i bedriften.

Gode resultater

I dag er Bilbutikk 1 Sarpsborg forhandler av Volvo og Renault, de er 20 ansatte. Flere av dem har jobbet der i mange år.

– Det er mye som tyder på at vi har et godt arbeidsmiljø slik at folk trives, sier Lileng.

Selv gleder han seg over hver arbeidsdag og er motivert av å levere gode resultater og møte sine arbeidskollegaer.

I fjor omsatte bedriften for 235 millioner kroner, med et resultat på 7,3 millioner kroner.

Vil bruke tiden med familie

Ivar Lileng er gift med Kjersti, de har tre barn og et barnebarn. Nå nærmer han seg en tilværelse som pensjonist, og han har allerede begynt å legge noen planer for tiden som kommer.

– Jeg har ikke tatt noen beslutning om når jeg skal gå av, akkurat nå føler jeg for å jobbe noen år til. Men, det er ikke tvil om at kruttet ikke er like tørt nå, som det var for 30 år siden, smiler han.

Den dagen han går over i pensjonistenes rekker ser han fram til å bruke mer tid sammen med barn og barnebarn.