(Nettavisen)

Den nye vrien på realityprogrammet byr på en litt annerledes deltakergjeng enn hva man er vant til å se på skjermen.

Det er snart klart for premieren av den nye omvendingen av det populære realityprogrammet «Paradise». Det er stor spenning knyttet til det nye konseptet, og ikke bare har selve castingprosessen vært grundigere og annerledes i år, det er også en hel del nye spilleregler som deltakerne må følge.

Bli bedre kjent med de elleve unge menneskene som skal entre det nye konseptet for første gang:

Jeanette Elise Hildebrandt (27)

Fra: Sarpsborg
Bor: Oslo
Sosiale medier: @jealise

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle være med på «Paradise». Jeg tror de hjemme kommer til å få et sjokk, sier Jeanette om realitydeltakelsen.

Den treningsglade 27-åringen overrasket også seg selv, men hun har i det minste strategien klar. Hun skal holde kortene tett til brystet.

Realitydebuten er rett rundt hjørnet, og Jeanette er ærlig på at hun ikke blir overrasket dersom folk får feil inntrykk av henne.

– Jeg tror folk kan oppfatte meg som kald fordi jeg er veldig ærlig og direkte. Jeg kan bli veldig konfronterende hvis jeg skjønner at folk juger til meg.

Markus Hausevik Johnsen (27)

Fra: Grimstad
Bor: Oslo
Sosiale medier: @iammarkj

Den tatoverte og energiske muskelbunten har store ambisjoner i livet, og ikke minst store forventninger til hva slags bånd han vil knytte inne på det nye resortet i Mexico.

– Jeg er med på «Paradise» for å få venner. Det er en kjempestor del av det, sier Markus.

Som nevnt er 27-åringen en ambisiøs type, og det er tydelig ettersom han er tidligere norgesmester i benkpress. Han løfter opp til 170 kilo, og han regner med at han er den eneste inne på «Paradise»-huset som klarer det.

Les også: Ville ikke lede nytt «Paradise»-konsept. La igjen en helt spesiell gave til TIX

I tillegg til å være en aktiv type, har Markus også en musikalsk side. Han spiller flere instrumenter, og før han gikk over til hiphop var det metall som gjaldt av musikksjangre.

Han håper at han en dag kan leve av musikken sin, og oppnå suksess i Norge og i utlandet.

Eleah Sophie Winther Fure (22)

Fra: Bergen
Bor: Oslo
Sosiale medier: @eleahwinther

Bergenseren Eleah er klar for å ta det nye realitykonseptet med storm, og hun er allerede skråsikker på at programmet trenger nettopp en som henne.

– Jeg tror jeg kommer til å være den beste spilleren programmet noensinne har hatt med, sier den selvsikre 22-åringen.

Det er ikke det eneste som skiller henne ut fra de andre deltakerne. For første gang siden 2013 er det en transperson blant deltakerne, for Eleah ble nemlig født i feil kropp. Som 20-åring gjennomførte hun den siste kjønnskorrigerende operasjonen.

Hun mener det er på høy tide at mennesker som henne får plass i slike programmer, og håper samfunnet innser at alle har like mye verdi. Det var en av grunnene for at hun meldte seg på.

– Jeg er med på «Paradise» for å få mer synlighet for minoriteten min. Da jeg vokste opp var det ingen forbilder som var som meg. Man kunne ikke slå på TV-en og se noen som hadde skiftet kjønn eller som var åpne om det.

Kimberly Dahle (23)

Fra: Molde
Bor: Málaga
Sosiale medier: @kimberlydahle

Med en imponerende IQ på 133 er Kimberly vant til å ligge flere skritt foran de aller fleste. Men når hun sjekker inn på «Paradise» er det med et taktisk sinn når hun skal prøve sitt beste for å ikke avsløre sin intelligens for tidlig.

– Hvis du spør mamma er jeg den smarte, skoleflinke og uskyldige. Men spør du bestevenninnen min kan det være mye rart.

Den allerede verdensvante 23-åringen er sin egen sjef, og hun reiser verden rundt når hun jobber med sosiale medier. Men livet har ikke alltid vært en dans på roser.

Hun oppdaget tidlig at hun var annerledes, og hun legger ikke skjul på at oppveksten var tøff når spørsmålet om legning dukket opp.

– Man føler man kun spiller fotball med gutta, men man vil også ha det båndet til jentene. Men de skremte meg, forteller Kimberly om den vanskelige oppveksten.

Nå er det gått fire år siden hun kom ut, og selv om Kimberly ennå ikke har landet på en endelig merkelapp rundt legningen sin identifiserer hun seg som biseksuell, men også homofil.

Philip Fernandez Eskildsen (21)

Fra: Oslo
Bor: Oslo
Sosiale medier: @philip_eskildsen

Til tross for at Philip er sesongens yngstemann er han ikke redd for å ta sin plass i gruppen. Han tror det særlig er én ting både seerne og deltakerne kommer til å merke fort.

– Jeg har alltid en mening om noe.

Alle disse meningene har en tendens til å slå noen sprekker for han også, spesielt når han får høre at han er sjefete.

Men han tror at å være sjefete kan funke til hans favør når spillet settes i gang i Mexico.

– Jeg skal spille hardt. Iskaldt om jeg må, sier den fryktløse 21-åringen.

Men til tross for sitt taktiske spill, vil Philip iIfølge han selv vil han ikke være uærlig overfor de andre deltakerne i det nye realitykonseptet.

Ronja Vestlund Bysveen (22)

Fra: Valset
Bor: Valset
Sosiale medier: @ronjabysveen

Hedmarkspatrioten og TikTok-stjernen Ronja begir seg ut på et nytt eventyr i Mexico.

Hun har drevet med TikTok i snart to år, men det var ikke før i januar i år at hun virkelig slo gjennom nasjonalt.

Les også: Deler oppsiktsvekkende detaljer i ny bok: Drakk seg full som sjuåring

Fra TikTok til «Paradise» skal Ronja ta reality-verden med storm. Agendaen rundt hennes tilstedeværelse på den populære sosiale medier plattformen er for å fremvise den ekte hverdagen på internett.

– Nå til dags er det mye uekte på sosiale medier. Folk skal fremstille seg som noen de ikke er og da tenker jeg at folk har godt av å se normale folk.

Bortsett fra den åpenbare pengepremien håper hun at noen kan relatere seg til henne, som en litt uvant realitydeltaker. I hennes ord er «det du ser er det du får».

Jo Petter Helstad (23)

Fra: Slemmestad
Bor: Trondheim
Sosiale medier: @bolle.mandag

En smørblid Jo Petter meldte seg på «Paradise» av en enkel grunn: Han tenkte det ville være lættis.

Det er vanskelig å ikke bli smittet av 23-åringens brede smil, noe han tenker kan brukes til hans fordel.

Men han innrømmer at hans største utfordring i spillet blir å lese andre mennesker, for han legger ikke skjul på at han er lett å lure.

– Jeg er veldig naiv, innrømmer Jo Petter.

Til vanlig studerer han bioteknologi i Trondheim, og hans ambisjon er å redde verden. Med hans deltakelse vil han rette et spesifikt fokus mot en obskur fiskeart, nemlig rognekjeksen.

– Vi må sette mer fokus på rognkjeksen slik at den får den medaljen de fortjener.

Martin Elvik Hagen (24)

Fra: Bergen
Bor: Bergen
Sosiale medier: @martinelvik

Den personlige treneren som gjorde en karriere ut av å bli sveiser, er klar for å gjøre sin entre nå som «Paradise» omsider dukker opp på skjermen.

Selv om Martin liker en god dose oppmerksomhet er det knyttet til noe usikkerhet hos 24-åringen. Han har en tendens til å overtenke, og han frykter han vil stresse for mye når spillet settes i gang.

– Jeg tror jeg kommer til å stresse når jeg kommer inn på «Paradise», og at det går surr oppe i hodet mitt, sier Martin.

Det er derfor kanskje ikke så rart at 24-åringen også er veldig opptatt av mental helse hos menn. Han vil fjerne tabuet at menn kan oppsøke psykisk hjelp, noe han vil bruke realitydeltakelsen til å endre på.

– Hvis både meg og andre snakker mer om det er jo det kjempebra.

Emma Sveinsdatter Strandjord (22)

Fra: Stavanger
Bor: Oslo
Sosiale medier: @emmasveinsdatter

Ungjenta fra Stavanger ønsker å bidra til en endring i det nye realityformatet, og hun vil normalisere at folk på TV-skjermen kan se helt naturlige ut. Hun håper at hun kan skifte hovedfokuset rundt kropp.

– Ingen er perfekte, og man ser ut som man ser ut, og det er bra nok, forteller 22-åringen.

Selv beskriver hun seg som en gøyal person, men hun opplever at noen får feil førsteinntrykk av henne.

– Noen tror ved første øyekast at jeg er litt bitch. Men jeg er egentlig ikke det. Med mindre du gir meg en grunn til å være det.

Det er tydelig at 22-åringen har et høyt konkurranseinnstinkt, og for å holde seg målrettet mot en eventuell seier tar Emma med seg en huskereglel:

– Du vinner ikke sølv, du taper gull.

Les også: Tar ned sexfokus: – Viktig at «Paradise» er et trygt sted å være

Patrick Greve (27)

Fra: Vardø
Bor: Hammerfest
Sosiale medier: @patrickgreve

Hvis det er én som lover å koke opp god stemning og partyfaktor på luksusresortet til de elleve deltakerne, er det YouTuberen Patrick.

Han har allerede sett for seg hva slags rolle han vil innta når han blir en del av det ferske realitykonseptet.

– Jeg blir beskrevet som vitsemakeren eller gjøgleren. Det er ingenting som ikke kan køddes med, sier den joviale 27-åringen.

Det er en lite høytidelig nordlending som tar spranget fra sosiale medier til reality. Men han har ikke ligget på latsiden og har klokket ut en krystallklar strategi, han skal sjarmere de andre i senk.

– Det skal være så vanskelig som mulig å få meg ut derfra, det skal skjære i hjertene deres hvis dem stemmer meg ut

Christoffer Zacho (27)

Fra: Oslo
Bor: Fredrikstad
Sosiale medier: @stjernenzacho

Denne joviale østfoldingen, som også er musiker, skal følge hjertet sitt i Mexico. Han karakteriserer seg selv som tillitsfull. Men han er redd for at det kan skade hans image som «godtroende» i det taktiske spillet som vil utspille seg på Playa Nix.

– Jeg bryr meg veldig mye om folk. Men å ta tøffe valg tror jeg kan bite meg i rumpa.

Så vel som musiker, er 27-åringen en selverklært dyreelsker. Men det kommer med en heftig pris.

– Jeg har elleve katter, to hunder, og et akvarium. Jeg er superallergisk, men jeg bryr meg ikke fordi det gir meg så mye kjærlighet.

Selv om det finnes noen begrensninger rundt kjæledyr, er det ingen tvil om at Christoffers kjæreste har noe å si rundt hans realitydeltakelse. Før musikeren sjekket inn på det eksotiske resortet fikk han et viktig råd av kjæresten sin:

«Ikke gjør noe tull».