Jeg lengter etter de glade og gode overskriftene på førstesiden i avisen. Jeg krever ikke mye, men noe som gjør meg glad. Noen som kan gi et smil, noe som kan gi håp noen som sier HURRA!! Alle vet vi at det går langsomt, men kan ikke korona-historiene komme på side 2? Kan ikke vi få en glad avis en gang i uken? Med solskinnshistorier, noe som oppmuntrer til nytenkning, noe som sier at vi er flinke.

I SA 18. mars hyllet avisen de kreative tankene og ideene til butikkene i sentrum. Det var som musikk i mine ører. Både at det stod i avisen og at den fikk en så fremtredende plass, men også hvor utrolig løsningsorienterte butikkene var. Dette spredde glede og optimisme. Noe så deilig å lese og noe så deilig å se blide sentrumsinnehavere som bretter opp armene og tenker nytt.

NRK.no har begynt med lyspunkter. Det er de gode og glade nyhetene. Positive nyheter som det å trene, bli underholdt, lage spennende mat, gå ut i naturen, og så videre.

TV 2s «Gode nyheter» følger opp også med en egen sending som bare er positiv. Vi trenger dette. Ikke fordi vi nekter for fakta og for den situasjonen vi er i, men vi vil ha en liten pause. Vi er slitne og møkka lei, men vi skal klare dette også. Det er bare det at livet har lært meg at når du starter samtalen med positiv skryt, så kan du si (nesten) hva som helst etterpå, for da er vi klare og føler tryggheten over at vi er gode på noe. Vi henter avisene på morgenen for å lese, mens vi nyter morgenkaffen. Avisene har samme budskap dag ut og dag inn. Tenk om de kunne overraske!

Les også

«Tøff start på året for mange»

Det er påske og vi er i den stille uke. Forberedelser til feiring med god mat og godt drikke. Kirkens store høytid fra det mørkeste mørke til den store og optimistiske glede på påskemorgen. Det er jo et drama av det helt store.

Påsken 2021 blir som i fjor. Vi er alene, men vi holder påsketradisjonene i hevd. Heldigvis kan vi følge påskebudskapet på TV. Kirkene er jo stengt, men vi får komme inn i kirker og oppleve høytiden på nye og annerledes måter. Påskemåltidet skal vår familie ha også i år på nett. Klart vi klarer dette også. Opp i all denne gleden og alt det vi heldigvis klarer, så er det noen som trenger en prat eller et smil. La oss i påskens glede også glede noen andre. Vi to her har fått vaksine og føler en varm takk og glede. Heldige er vi som er to!

Les også

Vi drømte om Amerika...

Ta nå ikke frem pekefingeren, men oppmuntre hverandre uansett hvilken jobb eller stilling vi har. Husk at dere som har ansvar og sitter med muligheter til å stanse og stenge har et stort ansvar. Vær rause og rettferdige. Jeg tror at mange sarpinger ble veldig overrasket over at torvet ble ribbet for den ene torghandelen vi har. Blomster, glade mennesker og handel under god disiplin ble ryddet bort! I byen er det ikke muligheter til å kjøpe blomster hos små spesialbutikker eller torghandel. I butikker som Meny og Kiwi og ved alle kjøpesentrene bugner det med blomster både utenfor og inne. Er det fordi de er store butikker, eller? Dette er ikke rettferdig. Tror noen og enhver må se på hva som foregår. Håper virkelig noen tar opp hansken og stiller de riktige spørsmålene. Dette er helt feil og føles veldig, veldig urettferdig.

God påske til dere alle! Jeg ønsker at vi får en dag med nyheter om korona, men på side 2.

Les også

Mat er selve livet

Les også

– Det som skjer i Vatvedt-området er typisk for Sarpsborg

Les også

Skjønnhet er viktig - også der vi bor, jobber og går på skole

Les også

– Matluktene skal tilbake i gangene. Maten skal være vakker, næringsrik og forførende

Les også

«Frihet og demokrati må vi alle kjempe for hver dag. Det er forpliktelsen vi har overfor dem som falt i krigen»