Jens Holm (24) stepper inn for syk Brun i VM-finalen

FINALEKLAR: Jens Holm fra Sarpsborg Roklubb stepper inn og tar en plass i Centre Lanes når VM-finalen i dobbeltsculler går av stabelen i Bulgaria

FINALEKLAR: Jens Holm fra Sarpsborg Roklubb stepper inn og tar en plass i Centre Lanes når VM-finalen i dobbeltsculler går av stabelen i Bulgaria Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det har vært dramatikk i den norske leiren under VM i roing lørdag morgen. Jens Holm fra Sarpsborg Roklubb som skal ro VM-finale med Are Strandli i dobbeltsculler.

DEL

Det er regjerende europamester Kristoffer Brun som må stå over lørdagens VM-finale i Plovdiv grunnet sykdom. Jens Holm, som har deltatt i båtklassen lettvekt dobbeltfirer i årets VM, overtar plassen hans.

Det var fredag morgen i sammenheng med forberedelser til treningsøkt ved soloppgang at Kristoffer følte seg dårlig. Han ble umiddelbart fulgt opp og ivaretatt av landslagets støtteapparat og det internasjonaleroforbundets medisinske komité.

Aktuelle reserver

Den norske lettvektsdobbeltfireren ble vinket rett inn til bryggene etter målgang i B-finalen fredagsettermiddag klokken 15:10. Der informerte landslagstrener Johan Flodin at alle fire var aktuelle som reserverer til lørdagens finaleløp. Klokken 16.30 (bulgarsk tid) ble det klart at Jens Holm ville bli Kristoffer Bruns reserve.

Lørdag morgen klokken 06.30 (bulgarsk tid) ble det av helsemessige årsaker bestemt at Jens Holm og Are Strandli ror årets VM-finale i lettvekt dobbeltsculler. Are Strandli hadde veto i beslutningen om båten som helhet skulle delta eller trekkes.

Landslagstreneren informerer at det tross omstendighetene er en positivisme i laget

Les også: Skuffende finale

– Jens og Are har rodd 4 kilometer her i morges for å sjekke innstillinger på båten og er nå klare for innveiing klokken 10.16 (bulgarsk tid). De er begge innstilt på å gjøre alt som står i deres makt i finalen klokken 11:16., sier landslagstreneren i en pressemelding.

Bronse i 2016

Jens Holm, 24 år, er fra Sarpsborg roklubb og gjorde sin entré i internasjonal seniorroing allerede i 2016. Datok han bronse i den tredje verdenscupregattaen, som ble avholdt i Poznan, Polen, i lettvekt dobbeltfirer.

Jens har hatt «fast» plass i lettvektsdobbeltfireren siden og får i dag sitt livs opplevelse når han sitter i«Centre lanes», rosportens svar på Pole Position, i en VM-finale i lettvekt dobbeltsculler.

Tidligere i VM ble Jens Holm nummer to i B-finalen i VM i lettvekt dobbeltfirer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken