SV foreslår persontrafikk med tog fra Sarpsborg til Rakkestad

TOGFORSLAG: Freddy Øvstegård er glad for at forslaget om togtrafikk mellom Sarpsborg og Rakkestad kom med i SVs alternative budsjettforslag.

TOGFORSLAG: Freddy Øvstegård er glad for at forslaget om togtrafikk mellom Sarpsborg og Rakkestad kom med i SVs alternative budsjettforslag.

Artikkelen er over 2 år gammel

I SVs alternative statsbudsjett foreslår partiet å åpne for persontrafikk med tog mellom Sarpsborg og Rakkestad.

DEL

– I dag er det nær sagt umulig å reise kollektivt mellom Ytre og Indre Østfold på en effektiv måte. Det gjør hverdagen for oss uten bil vanskelig, og det gir store klimagassutslipp. Det er spesielt ille når vi har et nytt sykehus i Sarpsborg som gir stor trafikk til byen fra hele fylket, påpeker sarping og nyvalgt stortingsrepresentant for SV, Freddy Øvstegård.

Partiet la fra sitt alternative forslag til statsbudsjett torsdag, og Øvstegård har lagt jobb i å få med tog-forslaget fra Østfold med her.

– Vi foreslår vi å åpne for persontrafikk på den toppmoderne jernbanelinja som allerede ligger der mellom Sarpsborg og Mysen/Rakkestad. Det vil koble sammen Østre og Vestre linje på Østfoldbanen og gjøre det mulig å komme seg raskt mellom Ytre og Indre Østfold på en miljøvennlig måte, kommenterer han.

– For første gang blir gjenåpning av persontrafikk på jernbanelinja mellom Sarpsborg og Mysen/Rakkestad foreslått på Stortinget: det skjer i vårt alternative budsjett gjennom verbalforslag. Vi vil at noen av planleggingsmidlene skal gå til dette, legger han til.

Artikkeltags