Bane Nor stopper vedlikehold på grunn av brannfare

Bane Nor tar ikke sjansen på vedlikeholdsarbeid på Østfoldbanen på grunn av skogbrannfaren.

Bane Nor tar ikke sjansen på vedlikeholdsarbeid på Østfoldbanen på grunn av skogbrannfaren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ekstrem høy brannfare tvinger Bane Nor til å stoppe vedlikehold av jernbanelinjer.

DEL

(Halden Arbeiderblad) Denne helgen var det planlagt omfattende sporarbeid på flere strekninger, men på grunn av ekstremt stor brannfare endres planene, melder Bane Nor fredag kveld.

I følge Bane Nor skal mer enn 4000 kilometer spor vedlikeholdes og moderniseres i sommer.

Konsekvenser

– En langvarig periode med tørt og varmt sommervær har ført til kraftig økt skogbrannfare. I store deler av Sør-Norge betegnes situasjonen som kritisk, og en rekke kommuner har nedlagt totalforbud mot all aktivitet som innebærer åpen ild og varme, melder Bane Nor i en pressemelding.

– Lokale forbud mot brannfarlig arbeid får konsekvenser for mange av de nødvendige tiltakene for modernisering og sporvedlikehold vi hadde planlagt å gjennomføre i løpet av helgen, sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund og understreker at dette spesielt gjelder Gjøvikbanen og Østfoldbanen.

Må stoppe vedlikehold

- Vi får ikke gjennomført alt av planlagte tiltak denne helga, men vær- og føreforhold rår vi ikke over. I stedet har vi fokus på hva som på kort varsel kan iverksettes av alternative gjøremål.

– Vårt mål er uansett å utnytte arbeidshelga mest mulig effektivt, selv i situasjoner der forutsetningene endrer seg underveis, fastslår Korslund.

Artikkeltags