Mopedfolket viste giverglede – samlet inn nesten 4.000 kroner

PENGER: Mopedistene som deltok på den tradisjonelle hjuletrefesten samlet inn nærmere 4.000 kroner til barneavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes.

PENGER: Mopedistene som deltok på den tradisjonelle hjuletrefesten samlet inn nærmere 4.000 kroner til barneavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes. Foto:

Totalt samlet mopedfolket inn 3.810 kroner til barneavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes under den tradisjonelle hjuletrefesten på Hafslund torsdag.

DEL

– Takk til alle som ga noen kroner, og til de som bidro til at man kunne arrangere hjuletrefesten, sier mopedkongen Per Arne Alfredsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Pengene ble lagt i spannet Alfredsen hadde montert bakpå sin «tiljula»-tohjuling, og skal gå til aktiviteter, opplevelser og underholdning til barneavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes.

Publikumsrekord

Hjuletrefesten som ble til i 2011, går ut på at mopedentusiaster samles for å starte mopedsesongen. I løpet av de neste årene har flere mopedentusiaster kjørt i paradefart en rundtur i boligområdet ved Borgenhaugen, før den livlige nissetroppen ender turen rundt julegrana ved Aaserud Møbler på Hafslund. Utenfor møbelbutikken står tilskuerne i flokk, for å overvære seansen. Mopedister fra inn- og utland kommer på sine tohjulinger for å delta.

I år var intet unntak.

– Publikumsrekord, men ikke deltakerrekord, sier Alfredsen.

FORNØYD: Per Arne Alfredsen har i en årrekke arrangert den tradisjonsrike hjuletrefesten rundt Aaserud Møbler på Hafslund. Nå har han og mopedfolket samlet inn 3.800 kroner til barneavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes.

FORNØYD: Per Arne Alfredsen har i en årrekke arrangert den tradisjonsrike hjuletrefesten rundt Aaserud Møbler på Hafslund. Nå har han og mopedfolket samlet inn 3.800 kroner til barneavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes. Foto:

22 mopedfrelste

Årets hjuletrefest samlet 22 mopedfrelste i alderen 16 til 70 år ifølge Alfredsen. Det for å kjøre rundt julegrana ved Aaserud Møbler på Hafslund.

– Deltakerne kom helt fra Siljan i Telemark og Aurskog i Akershus. Så nå håper jeg noen har fått en god grunn til å ta over, avslutter han.

Artikkeltags