Julestemning i Sarpsborg-kirkene

Artikkelen er over 4 år gammel

Selv om snøen ikke dalte ned, så ble det uansett skikkelig julestemning for de sarpingene som fant veien til de ulike julekonsertene søndag kveld.

DEL

Den første julekonserten ble avholdt i Sarpsborg Kirke av Sangkoret Varden. Kirken var fullsatt. Sangkoret har arrangert en slik adventskonsert i en årrekke, og denne var den 23.

Tre konserter

Konserten til Sangkoret Varden inneholdt mange kjente norske julesanger, samt en del fra ulike deler av verden.
Sanger som "Rock a ma soul", "Et barn er født i Betlehem" og "When a Child is Born" kan nevnes. Konserten ble som seg hør og bør avsluttet med "Deilig er jorden".
Koret ble ledet av dirigent Tone Helén Klemsdal, mens Øystein Lindeberg spilte flygel.

Mektig: Borgen Sangkor fremførte tradisjonelle julesanger.

Mektig: Borgen Sangkor fremførte tradisjonelle julesanger. Foto:

Men det var ikke bare Sangkoret Varden som var i sving med julekonsert denne vindfulle søndagskvelden.

I Hafslund Kirke inviterte Borgen Sangkor til sin julekonsert.

Kirken var full, og koret sørget garantert for ekte julestemning. Med på konserten var syngende dirigent Sunniva Berg. Berg hadde sin egen lille avdeling hvor hun og to til fremførte egne låter.

Lite folk i Tune Kirke

Men julefreden kunne ikke senke seg helt enda i Sarpsborg. I Tune Kirke var Sirkus Østfold på plass med sin uhøytidlige julekonsert.

Uhøytidelig: Tommy Steine (t.v), Maria Mohn og Stian Joneid (t.h) bringte frem skikkelig julestemning for de besøkende i Tune Kirke.

Uhøytidelig: Tommy Steine (t.v), Maria Mohn og Stian Joneid (t.h) bringte frem skikkelig julestemning for de besøkende i Tune Kirke. Foto:

Maria Mohn, Stian Joneid og Tommy Steine skulle sammen bringe den ultimate julestemningen til sarpingene. Tune Kirke var langt fra fullsatt, men det var noen som hadde funnet veien dit. Artistene fremførte mange kjente låter, der vi blant annet kan nevne Chris Rea sin "Driving Home For Christmas". Stian Joneid stod for Michael Bubles "It's Beginning To Look A Lot Like Christmas ". 
Det ble også en del humoristiske innslag, slik at de besøkende fikk bruke lattermuskelen litt. Det var med andre ord en annerledes julekonsert fra Steine, Joneid og Mohn.

Artikkeltags