Margrethe Stang vil tilbringe julaften med 100 sarpinger

JULEFEIRING: Margrethe Stang håper mange vil feire jul sammen med henne i år.

JULEFEIRING: Margrethe Stang håper mange vil feire jul sammen med henne i år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sarpsborg-damen har fått låne lokaler i Aktivitetshuset EPA. Dit inviterer hun sarpinger til tradisjonell julaften-feiring.

DEL

– Jeg har så lyst til å feire jul med flere andre. Men selv bor jeg i en liten leilighet, og der har jeg ikke plass til så mange. Jeg er veldig glad for at jeg får muligheten til å låne lokaler på EPA, sier Stang til SA.

Hun har arrangert alternativ julaften-feiring også tidligere, men da i regi av kirken.

- Føles som et kall

– Vi trenger et slikt arrangement i Sarpsborg igjen. For meg er dette nesten som et kall. Det føles riktig å gjøre det. Like mye for min egen del, understreker Stang.

Hun har allerede begynt å snakke med eventuelle sponsorer, men hun håper inderlig flere vil hjelpe. Hun trenger både julemat og julegaver. Og kanskje noen frivillige, hvis interessen blir stor.

Stang er tydelig på at alle kan komme og feire julaften sammen med henne. Hun krever ingen forklaring på hvorfor folk melder seg på.

– Nei, overhodet ikke. Det kan være mange grunner til at folk ikke ønsker å arrangere en tradisjonell julaften på egenhånd. Kanskje de er alene i jula eller ikke har råd eller ork til å feire jul. Ikke alle har et stort nettverk. Jeg ønsker ikke at noen skal sitte alene. Da er det bedre at vi samles, mener Stang.

Tradisjonell julaften

Med en måned igjen til jul gjenstår fortsatt litt planlegging. Men en tradisjonell julaften kan hun allerede nå love.

– Det blir god julemat og julegodteri. Julegaver skal jeg også skaffe, og håper butikker i Sarpsborg vil hjelpe til med det. I de lånte lokalene er det sikkert plass til 100 personer. Men jeg er avhengig av at folk melder seg på på forhånd, sier Stang til SA.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken