28 år med «Stille natt hellige natt»

Veteraner og debutanter: Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Marian Aas Hansen, Alexander Rybak og Rune Larsen kommer til Jeløy kirke på onsdag. Pressefoto

Veteraner og debutanter: Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Marian Aas Hansen, Alexander Rybak og Rune Larsen kommer til Jeløy kirke på onsdag. Pressefoto

Artikkelen er over 4 år gammel

Julekonsertene står i kø gjennom hele desember. Fredag er det duket for «julekonsertenes mor» i Tune kirke.

DEL

Tradisjonen tro har julekonsertenkj «Stille natt hellige natt» vært på turné nå i adventstiden.

Men i år er Alexander Rybak tilbake etter et års pause. Stjernekamp-vinner Maria Haukaas Mittet er dessuten med for første gang, og hun blir dermed det femte medlem i «gruppa», som i tillegg består av Marian Aas Hansen, Tor Endresen, og Rune Larsen. Sammen med musikerne Jon-Willy Rydningen og Olav Torget, skal de igjen skape julestemning i kirker over hele Sør-Norge.

Utsolgt

Fredag 18. desember står Tune kirke for tur. Konserten er ifølge billettservice.no utsolgt.

Stille Natt Hellige Natt er kalt «alle julekonserters mor». I snart 30 år har profesjonelle artister reist rundt i kirker over det ganske land for å synge ut julens budskap, og fullsatte kirker og begeistrede anmeldere har vært et bevis på at ensemblet har dekket et stort behov.

– Stille Natt Hellige Natt ønsker å forene høytid og glede, sier produsent Tor Arne Ranghus i Taran AS, som produserte den første konserten i 1987. Han tror respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom, utdyper han.

I tillegg til Rybak og Haukaas Mittet, er Marian Aas Hansen med på sin femtende turné med Stille Natt Hellige Natt, Tor Endresen gjør sin sekstende og Rune Larsen er med for fjortende gang.

– Jeg gleder meg like mye hvert år, og er så takknemlig for alle de fine stedene og kirkene vi har fått, og fortsatt får, besøke. Nå gleder jeg meg til ny tur og nye møter med publikum. Stille Natt Hellige Natt har jo, etter snart 15 år, blitt en av mine viktigste og fineste tradisjoner i førjulstida, forteller Marian Aas Hansen.

Hjelp til selvhjelp

«Stille Natt Hellige Natt» arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen.

Hjelp til selvhjelp er bærebjelken i stiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom. Strømmestiftelsen støtter opp om utdanning for å motivere utvikling av enkeltmennesker, lokalsamfunn og land – for å gi mennesker tro på at iherdig egeninnsats skaper varige resultater.

Stiftelsen sikrer også lån, sparetiltak og forsikringsordninger gjennom mikrokreditt til idérike, fattige mennesker. Stille Natt Hellige Natt har opp gjennom årene bidratt med flere millioner kroner til Strømmestiftelsen, som er aktiv både I Asia, Latin-Amerika og Afrika.

Artikkeltags