Faale er leder i MAKS uteliv-samarbeidet i Nedre Glomma-regionen. Dette er et samarbeid mellom politiet, utelivsbransjen og de tre kommunene Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler.

Og nå, rett før det store julebordsrushet starter, er oppfordringen klar fra nevnte aktører: Det er viktig å ha det gøy og oppleve god stemning på julebordet, men det må foregå i trygge og ansvarsfulle rammer, der man tar vare på seg selv og hverandre.

– Et julebord skal ha god stemning. Ikke ødelegg den, poengterer Tone Faale.

Faale deltok i et dialogmøte med sentrale skjenkesteder i Sarpsborg mandag 7. november. Her var også Kjetil Lunde (seksjonsleder nærpoliti ved Sarpsborg politistasjon), pubinnehaver Raymond Larsen (bransjerepresentant i MAKS-samarbeidet) og Kathinka Messel (rådgiver for bevillinger i Sarpsborg kommune) til stede. Kommunen, politiet og utelivsbransjen arbeider forebyggende sammen, og målet er rett og slett å skape et trygt uteliv for så vel ansatte som gjester - og en trygg julebordstid i de kommende ukene.

– Det har vært et veldig trygt uteliv i Sarpsborg etter pandemien, med få alvorlige hendelser. Det er trygt å gå ut på byen, men det er et felles ansvar at det blir en trygg julebordstid for alle, sier Tone Faale til SA.

Faale sier at MAKS uteliv-samarbeidet i Nedre Glomma-regionen har pågått i flere år, og at det er et veldig godt samarbeid mellom kommunene, politiet og utelivsbransjen.

– Da er det bare å ønske alle en god og trygg julebordstid. Ta vare på hverandre, avslutter Tone Faale, leder i MAKS uteliv-samarbeidet i Nedre Glomma-regionen.

Råd fra MAKS uteliv:

- Ikke drikke for mye i forkant av julebordet.

- Ha kontroll på inntak av alkohol gjennom kvelden.

- Respekter utestedets ansatte når de sier nok er nok.

- Pass på hverandre, slik at man unngår å bli utsatt for uheldige/ikke ønskelige hendelser.

Målet med MAKS-samarbeidet

  • skape trygt og trivelig uteliv
  • unngå overskjenking
  • unngå skjenking av mindreårige
  • hindre rusrelatert vold
  • bedre og mer effektiv kontroll
  • lik praksis i kommunene