Klart for glitrende julegateåpning i sentrum

JUL: Regine Hansen hos iSarpsborg gleder seg til jul. Lørdag 25. november er det duket for den tradisjonelle julegateåpningen i sentrum.

JUL: Regine Hansen hos iSarpsborg gleder seg til jul. Lørdag 25. november er det duket for den tradisjonelle julegateåpningen i sentrum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I år igjen skal julegrana lyse om kapp med gågatas vinterbelysning. Regine Hansen tror årets julegateåpning i sentrum blir enda bedre enn de foregående årene.

DEL

– Vi jobber alltid med å forbedre oss. Vi har et godt program som inneholder en del nyheter siden i fjor, forteller markedssjef ved iSarpsborg Regine Hansen.

Juletradisjoner

Men det blir ikke mye nytt. Årets julegateåpning blir av den tradisjonelle sorten.

– Det er det sarpingene vil ha. Det blir sang rundt juletreet og julenissen kommer med godteposer, sier hun.

Lørdag 25. november starter julestria med nisser og barn i sentrumsgatene. Etter fakkeltoget fra St. Maries plass, med både traktor, hest og kjerre, Lucia og juletoner fra Ha-Bo-Na-korpset, er det duket for julegrantenning på Sarpsborg torg på ettermiddagen.

Tenner lysene i gågata

I begynnelsen av november ble vinterbelysningen tent i byens handlegate. Førstkommende lørdag tennes resten av julegata.

JULEGRAN: «Du grønne glitterende tre god kveld». Om én uke tennes julegrana på torget.

JULEGRAN: «Du grønne glitterende tre god kveld». Om én uke tennes julegrana på torget. Foto:

– Vinterbelysningen har litt mindre julepreg, men lyser mer opp i sentrumsgatene i den mørke førjulstiden. Under julegateåpningen skal vi tenne den vanlige julegatebelysningen for første gang. Det gleder vi oss til, påpeker Regine Hansen.

På dagtid lørdag 25. november kommer nissen til Storbyen, i tillegg er det gratis kino der byens befolkning kan få med seg filmen «Reisen til julestjernen».

Parknisse og cupfinale-låt

På ettermiddagen skal konferansier Knut-Erik Rønne lede juleshowet og grantenning på torget.

– I år skal blant annet Stian Joneid og Ulrikke Brandstorp stå for underholdningen. Vi får også et utdrag fra Natt i Nisseland, samt et innblikk i Parknissens jul, sier Hansen.

– Stian Joneid skal for øvrig synge den nye cupfinale-låten «Til Evig Tid», avslutter Regine Hansen overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken