Gå til sidens hovedinnhold

Regner med storinnrykk på Kalnesdagen 2017

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag arrangeres den populære Kalnesdagen med melking av kyr, riding, skyting med luftgevær og mye annen moro for store og små.

Ingrid Fløtra ved Kalnes videregående skole forteller at elever og ansatte ved skolen nå er i gang med forberedelsene til vårens store høydepunkt, Kalnesdagen.

Traktorlappen og melking

Arrangementet pleier å være svært populært, spesielt blant småbarnsfamilier og også i år er programmet tettpakket med morsomme aktiviteter.

PROGRAM 2 (1).pdf For eksempel kan man få prøve seg på melking av kyr, spikring, skyting med luftgevær, bruskassestabling og mye annet. Barna kan også ta «traktorlappen», skyte med pil og bue, ri og klatre.

Selvsagt kan man også få treffe de mange dyrene på gården, slik som hester, kaniner, sauer, kyr og fjørfe.

Formålet med dagen er å vise fram både skolen og kunnskapen elevene der besitter. Blant annet kan man få med seg et brudeshow og et hesteshow i tillegg til alle aktivitetene man selv kan delta i. Det blir også gode muligheter til å få kjøpt både mat og drikke.

Oppfordrer til samkjøring

De siste årene har besøket på Kalnesdagen vært så godt at tilstrømningen av biler har skapt trafikkproblemer i området.

– I år vil det være innkjøring ett sted og utkjøring et annet, så vi håper det ikke oppstår en flaskehals der. Det vil være folk tilgjengelig hele dagen for å dirigere trafikken og angi parkeringsplass. Vi anmoder på det aller sterkeste at folk er kjappe til å følge de anvisninger som blir gitt, slik at det ikke oppstår unødig kødannelse, sier Fløtra til Sarpsborg Arbeiderblad.

Har du mulighet, er det også fine muligheter for å velge busstransport til Kalnes. Bussrute 215 fra Sarpsborg til sykehuset skal gå fem over hver halvtime på lørdager. Man går av på stoppestedet før sykehuset, altså Kalnes videregående skole. Man kan også velge bussrute 2460.

– Ellers oppfordrer vi til samkjøring, det er både tids- og pengebesparende! Ellers er det jo spådd flott vær, så kanskje en sykkeltur kunne gjøre susen, foreslår Fløtra, som videre opplyser at det finnes handikapparkering nær skolen.

Se bilder fra Kalnesdagen 2015 her:

Bildeserie

BILDER: Stor suksess med åpen gård

 

Kommentarer til denne saken